„Lumea e a mea” la „Cinemateca românească” de la ICR Londra

Programul ,,Cinematecii româneşti” a Institutului Cultural Român din Londra continuă, în 26 aprilie, cu filmul ,,Lumea e a mea”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, o examinare lipsită de iluzii a tribulațiilor sociale și erotice ale tinerilor de la periferia marilor orașe, prin intermediul unei adolescente care e nevoită, în mediu violent și cinic în care trăiește, să parcurgă maturizarea cea mai dureroasă. 

Filmul, având-o în rolul principal pe foarte tânăra Ana Maria Guran, a fost prezentat în premieră mondială în 2015 la Festivalul Internațional de la Karlovy Vary, unde a obținut o mențiune specială, după care a circulat la numeroase festivaluri, fiind premiat, pentru debut, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și la Premiile Gopo.

Cinemateca Românească” este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme românești din toate timpurile, multe niciodată prezentate în Marea Britanie. Proiecțiile, cu frecvență lunară, sunt realizate în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din Bucureşti.              

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel