EXCLUSIV  Lovitură pe piaţa medicamentelor. Laszlo Attila: Efecte în avalanşă. Vulnerabilizează TOT sistemul!

Laszlo Attila, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, atrage atenţia asupra unui fenomen care s-a întâmplat în ultimele luni, legat de consumul de medicamente.

"Am primit cifrele oficiale şi constat că au fost prescrise cu aproximativ 19-20% mai puţine medicamente ca şi cantitate, pe reţete şi 38% în luna aprilie mai puţin faţă de anul trecut a medicamentelor care se eliberează fără prescripţie medicală. Ceea ce vulnerabilizează tot sistemul de distribuţie atât a medicamentelor cât şi a aparaturii medicale sau celelalte produse utilizate în sistemul medical. Iar toate aceste restrângeri la care am asistat, toate aceste scăderi de adresabilitate, de amânare a unor intervenţii, au nişte efecte în avalanşă. Iar atunci când ne gândim la modificări, trebuie să luăm în considerare şi aceste aspecte", a declarat senatorul Laszlo Attila.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online Cum va arăta ”noua normalitate” în sistemul sanitar, organizată de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews TV, DCNews, DCMedical și DCBusiness.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel