Locuințe pentru românii care vor să muncească. Se construiește un cartier

Primăria municipiului Baia Mare va lansa până la sfârşitul anului proiectul rezidenţial "Pintea Viteazul", destinat persoanelor din afara oraşului care caută un loc de muncă în municipiu, a anunţat marţi primarul Cătălin Cherecheş.

"Cartierul Pintea Viteazul va fi unul cu totul special, va fi un cartier nou de locuinţe, adresat tinerilor care vin în Baia Mare pentru un loc de muncă, adulţilor care ajung în Baia Mare împreună cu familia pentru a munci pentru o anumită perioadă de timp.

Aici, credem noi, vor locui medici, profesori, ingineri, dar şi alte categorii profesionale active, iar locuinţele acestea, majoritatea cu două sau trei camere, sunt gândite într-o formă arhitectonică modernă, dar şi foarte utilă. Primăria consideră că persoanele care ajung în Baia Mare pentru un loc de muncă mai bine plătit merită să aibă un confort mult mai sporit, iar condiţiile de viaţă să fie foarte bune", a spus Cătălin Cherecheş.

Locuri pentru persoanele vârstnice care deţin locuinţe în zona centrală a oraşului

"Ne gândim şi la o ofertă pentru persoanele mai în vârstă care acum locuiesc în blocurile din centrul oraşului, blocuri care trebuie modernizate, persoane pentru care, poate, peste câţiva ani, plata pentru utilităţi ar putea fi prea mare pentru o locuinţă de trei sau patru camere şi atunci pot să se mute într-un bloc unde avem locuinţe de două camere.

Sigur, rămâne la alegerea acestor persoane o asemenea mutare, însă noi o să venim cu o asemenea ofertă imobiliară în timp(...)Cert e că unele blocuri de locuinţe din zona centrală a municipiului Baia Mare trebuie modernizate, verificată structura şi refăcută dacă e cazul. În centrul oraşului avem blocuri care au şi peste 50 de ani vechime şi trebuie să intervenim", a afirmat Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a mai menţionat, fără a preciza care sunt costurile proiectului imobiliar şi fondurile din care va fi realizat, că noul cartier de locuinţe va fi amplasat pe terenul liber dintre Gara Baia Mare şi cele două unităţi militare aflate în partea sud-estică a oraşului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel