Legislativul superior al Chinei interzice comerțul și consumul de animale sălbatice

Anunțul vine după o suspendare inițială a comerțului și consumului de animale sălbatice din ianuarie.

Primele persoane infectate cu coronavirus au fost descoperite în rândul comercianților dintr-o piață de animale sălbatice din Wuhan, capitala provinciei Hubei, unde erau comercializate preparate din carne de lilieci, șerpi, civete (pisică indoneziană – n.a.) și alte animale, se arată într-un raport publicat de agenția de știri Xinhua, citată de Reuters.

Oamenii de știință bănuiesc, dar nu au dovezi clare, că noul coronavirus este transmis oamenilor de la animale. Boala a ucis până acum aproape 2.700 de oameni în China și s-a răspândit în mai multe țări de pe glob. 

Decizia, luată de Congresul Național al Poporului, prevede pedepse severe pentru comercianții de produse din carne de animale sălbatice și a stabilit că este ilegal consumul acestora. Vor suporta consecințele legii și cei care vânează sau transportă animale sălbatice în scopul consumului.

De asemenea, utilizarea animalelor sălbatice în scopuri necomestibile, inclusiv cercetare științifică și utilizare medicală va fi supusă examinării stricte, aprobării și inspecției carantinei. Înainte de acest anunț, comercianții care vând legal carne de măgar, câine, căprioară, crocodil și alte preparate din carne au spus că intenționează să revină la activități obișnuite imediat ce piețele se vor deschide.

Pe de altă parte, tot mai mulți academicieni, ecologiști și rezidenți din China s-au alăturat grupurilor internaționale de conservare pentru a solicita o interdicție permanentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel