Legile Justiției. Cătălin Predoiu: PNL, sesizare la CCR

Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video
Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video

Cătălin Predoiu a declarat că PNL va sesiza Curtea Constituțională a României pentru reexaminarea legilor justiției.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, modificările la cele trei legi ale Justiţiei - 304/2004 privind organizarea judiciară, 303/2004 privind statutul magistraţilor şi 317/2004 privind funcţionarea şi organizarea CSM. 

Cătălin Predoiu a declarat că Partidul Național Liberal va sesiza CCR, pentru reexaminarea legilor justiției.

„PNL va sesiza CCR pentru reexaminarea acestor legi. Legile Justiţiei promovate de PSD sunt un fruct otrăvit al superficialităţii, al obsesiei şi al spaimelor faţă de funcţionarea sistemului judiciar", a declarat Predoiu la Parlament.

El a apreciat că în plenul Camerei s-au forţat regulamentele parlamentare.

„Astăzi s-au forţat regulamentele parlamentare, au început dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor, practic, când nici rapoartele nu erau redactate de comisie. Nu a fost timpul necesar pentru ca toţi parlamentarii, nu doar cei din comisie, să ia la cunoştinţă despre modificări. Este un simulacru de parlamentarism, nu ceea ce s-a promis la începutul acestei legislaturi", a declarat Predoiu.

Predoiu: Legile politizează în mod excesiv 


El a spus că legile Justiţiei promovate de PSD nu au fost precedate de un studiu de impact şi, din această cauză, o serie de măsuri tehnice pot destabiliza pe termen lung şi mediu funcţionarea sistemului judiciar.

„În al doilea rând, aceste legi au slăbit independenţa procurorilor. În al treilea rând, legile - aşa cum le-au promovat şi le-au votat PSD - politizează în mod excesiv procedura de numire a procurorilor de rang înalt pentru că plasează indirect decizia la nivelul ministrului Justiţiei, care este în mijlocul sistemului politic, luând-o de la nivelul preşedintelui, care era deasupra nivelului politic, legitimat de votul popular cel mai larg", a mai susţinut Predoiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel