„Legenda Păsării Phoenix" în România. Eveniment major

Institutul Yunus Emre Bucuresti organizează musicalul „Legenda Păsării Phoenix", eveniment realizat sub auspiciile Preşedinţiei Turciei, vineri, 1 decembrie 2017, la Cinema PRO începând cu orele 20.00. 

”Zümrüdü-ü Anka-Smurg Musical organizat cu sprijinul Președinției oferă minunate momente de neuitat, fiind rezultatul muncii unei echipe cu membrii proveniți din mai multe discipline intercalate pe aceeași scenă. Ca muzical, prin abordarea sa polifonică, acest spectacol dezvăluie întregii lumi pașii civilizației noastre prin intermediul diversității muzicii, dansului și artelor spectacolului.

Proiectul își propune să introducă valorile unice naturale, istorice și culturale pe care țara noastră le posedă și având resurse și din țările balcanice și oferite în dar publicului spectator prin intermediul artelor vizuale care, reunite, reprezintă cel mai important mijloc de comunicare. Realizarea acestui muzical și prezentarea lui în Balcani va fi un pas semnificativ spre a păstra vii valorile noastre culturale în zonele geografice unde se află rădăcini și urme ale noastre, întărind, astfel, legăturile noastre cu aceste valori și asigurând transferarea lor către generațiile următoare.

Din acest motiv, în "Zümrüd-ü Anka-Smurg Musical" am încercat să prezentăm urme și portrete pe care le-am integrat, cu muzică, dans și efecte vizuale, într-o sărbătoare culturală epică. În acest muzical, fiecare spectator va găsi o piesă din sine însuși, indiferent de religie, clasă etnică și socială din care provine, deoarece poezia, muzica și dansul sunt coardele vibrante ale fiecărei ființe umane, creându-se astfel, legături spirituale unice .

Rezumatul poveștii: Toate păsările din țara păsărilor se adună spre a face o călătorie pentru a-l găsi pe Simurg, sultanul care își are palatul pe spatele Muntelui Kaf. Dar călătoria este lungă și presărată cu experiențe dure. Cei a căror dorință și insistență nu sunt suficient de puternice, aceia care sunt atașați de lucrurile lumești, nu vor putea să-și finalizeze călătoria.

În fața celor care încearcă să ajungă la Muntele Kaf, există șapte văi dure. Șapte văi, șapte regiuni ... Văile dorinței, iubirii, ingeniozității, angajamentului, unificării, uimirii și absenței. Cele Treizeci de Păsări care au trecut cele șapte văi găsesc o surpriză în loc de Simurg”, se arată într-un comunicat.

[citestei]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel