EXCLUSIV  Lecţii care trebuie învăţate din pandemie. Adela Cojan, mesaj FERM: "Tocmai de aceea populaţia s-a confruntat cu mesaje contradictorii"

Pandemie în România
Pandemie în România

Adela Cojan, preşedintele CNAS, a explicat ce lecţii trebuie desprinse din această pandemie. 

"Sunt câteva lecţii pe care le putem învăţa din această pandemie, care pot oferi răspunsuri pentru viitoare astfel de situaţii. Prima lecţie este cea a transparenţei şi onestităţii. Epidemia a fost raportată prima dată pe 31 decembrie 2019. Cu toate astea, cu câteva săptămâni înainte, specialişti au semnalat autorităţilor locale din Wuhan că se confruntă cu pacienţi cu patologie asemănătoare SARS, a raportat acest lucru autorităţilor, dar a fost acuzat că răspândeşte informaţii false. 

O altă lecţie este cea a unei comunicari corecte şi coerente din partea decidenţilor, din partea oamenilor de ştiinţă, din partea celor care iau măsurile de distanţare socială, măsurile de prevenţie a COVID-19, astfel încât populaţia să câştige şi să aibă încredere în măsurile impuse. Nu numai la noi în ţară, peste tot în lume, există antibotniţari, cum îi numesc eu, persoane care au încercat să bagatelizeze această situaţie fără precedent. Tocmai de aceea, populaţia s-a confruntat cu mesaje contradictorii. 

Trebuie să mai învăţăm şi lecţia capacităţii de răspuns din partea celor care coordonează combaterea acestei pandemii, o capacitate de răspuns decisivă, unitară şi coordonată, dar şi pe înţelesul populaţiei", a declarat Adela Cojan, în cadrul dezbaterii online "Ce votez pentru sănătate", organizată de DC MEDIA GROUP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel