Leaving neverland. Michael Jackson, cenzurat: Manipulare înspăimântătoare

Leaving Neverland
Leaving Neverland

HBO a lansat în România controversatul documentar „Leaving Neverland”, o producție în două părți despre doi băieți spun că au fost abuzați de Michael Jackson, cu mulți ani în urmă.

Iulia Radu, pe site-ul Andreipartos.ro, a vorbit despre reacția tranșantă (aproape ca o sentință) a jurnaliștilor-justițiari. Ușurința cu care este manipulat publicul este înspăimântătoare.

”Nu sunt și n-am fost niciodată un fan Michael Jackson. Mi-au plăcut cântecele lui, dar mi-a lipsit latura fanatică. Simt nevoia să subliniez acest lucru deoarece am observat că presa a aruncat în derizoriu cuvântul „fan" lăsând să se înțeleagă că fanii sunt niște spălați pe creier așa că opinia lor trebuie privită cu rezervă. Obiectivitatea le aparține exclusiv jurnaliștilor, mai nou. Deci, nu sunt și n-am fost fan. Michael Jackson mi s-a părut întotdeauna un ciudat, dar asta nu m-a împiedicat să îi ascult cântecele și să cred și să susțin mesajul pieselor lui.

M-am uitat la Leaving Neverland din curiozitate. Prea vorbea toată lumea despre aceste patru ore cu pretenție de documentar. A contat mult în decizia de a vedea filmul, și faptul că am citit o știre care spunea că BBC Radio 2 i-a scos cântecele din playlist. M-a umflat râsul când am citit. Dintre toate instituțiile de media, tocmai BBC-ul s-a găsit să dea lecții de moralitate. Poate vă spune ceva cazul Jimmy Savile (DJ, om de radio și de televiziune care făcea, printre altele și Top Of The Pops la... BBC – cei care nu cunosc povestea să dea un click aici).

Faptul că tot mai multe posturi de radio din lumea întreagă (țări civilizate, a căror populație o consideram „aerisită") anunță că nu-i mai difuzează muzica, faptul că există o puzderie de articole în care jurnaliștii oripilați fie au decis deja că nu trebuie să îl mai ascultăm, fie susțin că ar trebui să fie scos din istoria muzicii, sau se/ne întreabă retoric dacă îi mai putem asculta cântecele la fel cum o făceam înainte, este pur și simplu o nouă și periculoasă formă de cenzură.

Practic, presa a dezgropat un mort, l-a dus în piața publică și l-a bătut cu pietre. Nu pot să cred că în 2019, marea realizare a societății este că a condamnat un mort, care atunci când a fost în viață a fost achitat, găsit nevinovat de justiția americană, iar FBI-ul nu a găsit probe concludente după o anchetă care a durat ani de zile. (...) Mai vreau să spun un lucru: JOS CENZURA! Bucurați-vă de MUZICĂ! Nu amestecați arta cu omul”. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel