Lazăr Comănescu, dezvăluiri despre prima acțiune din 2016

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a precizat în exclusivitate pentru DC News care este prima acțiune din 2016 pe care o va întreprinde în politica externă.

"Care este primul lucru pe care intenționați să îl întreprindeți în politica externă la începutul anului viitor", l-a întrebat, joi, analistul  Bogdan Chirieac pe ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, în cadrul interviului acordat pentru DC News. 

"Imediat după sărbătorile de iarnă, Germania preia de la 1 ianuarie președinția în exercițiu a OSCE, organizație care are sau poate poate avea un rol important în tot ce înseamnă vecinătatea estică a UE. Voi fi la Berlin, pentru discuții cu omolgul meu german la începutul lunii ianuarie", a dezvăluit ministrul, precizând că înainte de acest moment va participa împreună cu d-na ambasador al Olandei, aici la București, la prezentarea programului președinției olandeze a Consiliului European.

[citeste si]

Ulterior, Bogdan Chirieac a dorit să afle direcția în care se va îndrepta politica României în perioada următoare.

"Dl președinte Klaus Iohannis a fost ales președinte și a beneficiat mult tocmai prin faptul că este un etnic german. Să fie oare adevărat că politica României se va îndrepta în perioada următoare mai mult către Germania decât către SUA", a fost ultima întrebare adresată în cadrul interviului ministrului de Externe. 

"Mi-am permis s-o spun și eu aici, a spus-o președintele României alaltăieri la momentul aniversar "60 de ani de la admiterea României în ONU", ieri în Parlament, prioritățile și direcțiile prioritare de acțiune sunt parteneriatul strategic cu SUA, consolidarea rolului și contribuției României în interiorul UE și al NATO", a explicat ministrul Lazăr Comănescu, la DC News Live.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel