Lazăr, anchetat, rol în jocul lui Kovesi. Chirieac: Presiuni enorme

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Secție pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) a început urmărirea penală împotriva autorilor unui comunicat al Parchetului General din ianuarie 2017. Vizat este și Augustin Lazăr. 

 

Vezi mai mult aici: Lovitură pentru Augustin Lazăr. Este urmărit penal

”Eu am înțeles lucrurile în felul următor, de la specialiști. Doamna procuror-șef Laura Codruța Kovesi a venit cu o găselniță avocățească interesantă. A recuzat-o pe doamna Adina Florea, dar și pe șeful ei, domnul procuror-șef Gheorghe Stan, șeful de la Secția de investigare a magistraților. Înțeleg că aceste cereri sunt analizate cinci minute. Dl Gheorghe Stan a respins cererea pentru doamna Adina Florea, care-și poate desfășura ancheta pe mai departe, numai că dl Gheorghe Stan poate fi recuzat de către Augustin Lazăr, procurorul general al României, care, întâmplător, astăzi nu este la serviciu.  În momentul în care se începe această urmărire- că toată lumea opinează că dl Stan va fi recuzat de dl Augustin Lazăr sau de către un adjunct al domniei sale- toate actele procesuale din dosar trebuie avizate de Augustin Lazăr direct, ori dl Lazăr e un apărător al doamnei Kovesi.” a spus analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Analistul politic a subliniat că procurorii sunt supuși ierarhic, iar trimiterea în judecată trebuie avizată de procurorul ierarhic superior, iar cum dl Stan ar putea fi recuzat, procuror ierarhic superior va fi Augustin Lazăr, susținător al fostei șefe DNA. 

PÎCCJ, câmp de bătălie politică 

”În acest moment, procurorii din Secția de investigare a magistraților îl pun sub acuzare pe Augustin Lazăr și nu știu ce se mai întâmplă cu posibila recuzare a lui Gheorghe Stan. Luptăm  în chichițe juridice.” a precizat analistul politic.

Cu alte cuvinte, Augustin Lazăr e scos din joc.

”Nu-l mai poate recuza dânsul pe Gheorghe Stan, dar o poate face un adjunct al său. Problema e că totul e cusut cu ață albă. Parchetul General a devenit un câmp de bătălie eminamente politică. Solicitarea de recuzare a lui Gheorghe Stan trebuia rezolvată în trei minute, în sensul în care nu se acceptă, pentru că nu s-a acceptat niciodată. Dacă lucrurile merg în această situație, ce se va întâmpla? Procurorul general e propus pentru revocare președintelui, președintele încalcă legea și, de trei luni, nu-l revocă, are și un dosar in rem, pe care eu cred că nu l-ar fi avut dacă nu ar fi ezitat să respingă cererea de revocare a lui Gheorghe Stan. Pe scurt, sunt presiuni enorme pentru ca dosarul doamnei Kovesi să fie îngropat” a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel