Laptopul lui Nancy Pelosi, sustras în timpul asediului Capitoliului, scos la vânzare

Asalt la Capitoliu, noi dezvăluiri. Donald Trump a încercat să ajungă la clădirea Congresului pe 6 ianuarie la volanul unei limuzine prezidențiale - Foto Agerpres
Asalt la Capitoliu, noi dezvăluiri. Donald Trump a încercat să ajungă la clădirea Congresului pe 6 ianuarie la volanul unei limuzine prezidențiale - Foto Agerpres

FBI investighează o femeie care ar fi luat un laptop sau un hard disk din biroul președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în timpul asediului Capitoliei din 6 ianuarie și ar fi încercat să vândă dispozitivul serviciilor secrete rusești, relateaază Reuters.

Un agent FBI a dezvăluit detaliile într-o declarație pe propria răspundere care descrie un dosar penal împotriva Riley June Williams, o femeie din Pennsylvania acuzată de intrare ilegală în clădirea Capitoliului.

FBI a primit informații de la o persoană care a declarat că este un fost partener al lui Williams.

Informatorul a spus că Williams „intenționa să trimită dispozitivul unui prieten din Rusia, care apoi intenționa să-l vândă către SVR, serviciul de informații din Rusia”. Potrivit informatorului, „transferul dispozitivului computerizat către Rusia a căzut din motive necunoscute și Williams încă mai are dispozitivul sau l-a distrus”, se menționează în declarație. Ancheta rămâne deschisă.

Williams nu a putut fi contactat pentru comentarii, precizează Mediafax.

Potrivit FBI, se pare că Williams a fugit de la o adresă de lângă Harrisburg, Pennsylvania, și-a dezactivat numărul de telefon și conturile de pe rețelele sociale.

La două zile după asediul de la Capitol, Hammill a spus că un laptop folosit pentru prezentări a fost furat dintr-o sală de conferințe din biroul lui Pelosi. Nu este clar dacă acel dispozitiv este cel pe care Williams l-ar fi luat, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel