Lanț uman la cimitirul din Valea Uzului. ”Să nu tulbure nimeni somnul de veci al eroilor”

Cimitir-Eroi-Valea-Uzului-închis
Cimitir-Eroi-Valea-Uzului-închis

Borboly Csaba a cerut Consiliului Județean Harghita să se alăture protestului pașnic.

Consiliul Județean Harghita a adoptat astăzi o serie de hotărâri care au în vedere finanțarea mai multor investiții din zona Gheorgheni. Totodată, s-au dezbătut aspecte și despre situația cimitirului militar de la Valea Uzului, unde mâine va avea loc un protest pașnic la care Borboly Csaba a invitat și membri consiliului județean să se alăture.

Borboly Csaba a semnat acea scrisoare adresată primăriei din localitatea Dărmănești prin care solicită acesteia revocarea evenimentelor preconizate a avea loc la cimitirul din Valea Uzului în data de 6 iunie, cu ocazia Zilei eroilor și stoparea șirului de ilegalități.

Cimitirul de la Valea Uzului se află pe teritoriul județului Harghita, astfel pentru evenimentele organizate aici nu poate emite autorizare o instituție din județul Bacău. În locația respectivă sunt preconizate a avea loc și alte evenimente, iar conform prevederilor legale, concomitent nu pot fi organizate mai multe evenimente. Mai mult, nu s-a solicitat nici restricționarea circulației pe drumul județean, iar în zonă se execută lucrări de reabilitare a drumului.

Borboly Csaba a solicitat stoparea șirului de ilegalități și i-a invitat pe membri consiliului județean să se alăture protestului pașnic, care va avea loc mâine de la ora 16,00 la cimitirul de la Valea Uzului și care este intitulat Pentru odihna eroilor! La inițiativă s-au alăturat și reprezentanții consiliului județean din Covasna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel