Kovesi, funcție. Primele negocieri. Sabina Iosub: E o informație de ultimă oră și în exclusivitate

Rodica Mitu / 19 Martie 2019 / 18:43 Salveaza PDF Comentarii
Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Miercuri, 20 martie, are loc prima rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene cu privire la desemnarea primului procuror-şef european, funcţie pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi.

„Consiliul Uniunii Europene își trimite la masa negocierilor trei negociatori care vin cu susținerea lui Francois Bohnert, votat așa cum știm în COREPER cu o largă majoritate. Din partea Parlamentului European, merg la această masă a negocierilor președintele Comisiei LIBE, președintele Comisiei CONT. Parlamentul European merge cu rezultatul votului său ce o clasează pe prima poziție pe Laura Codruța Kovesi”, a spus Sabina Iosub, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Există însă și un alt nume la masă, a adăugat Sabina Iosub. „Acest nume reprezintă o informație de ultimă oră și în exclusivitate pe care o aduc: s-a cerut prezența la masă a șefului Comitetului de selecție. A fost o întreagă discuție despre felul în care s-a ajuns de la 200 de candidați la doar trei care să meargă mai departe. Asta vor să înțeleagă de fapt și de drept și cei din Consiliu și cei din Parlament: cum s-a ajuns la lista scurtă de trei nume. Au fost foarte mulți cei care, aici în Parlament, au ridicat această problemă a lipsei de transparență: de ce nu am văzut cu toții criteriile, ultimii zece clasați și mai apoi să știm cum s-a ajuns la ultimii trei", a spus Sabina Iosub.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29