Kovesi, la Bruxelles. Cine a organizat evenimentul de la PE

Mihai Gâdea a spus cine a organizat evenimentul de la Bruxelles la care a participat marți și Laura Codruța Kovesi.

Este vorba despre Rebecca Harms, membră a Parlamentului European şi a partidului ecologist german „Verzii", și conservatorul lituanian Petras Austrevicius.

(w670)

captură foto Antena 3

Laura Codruța Kovesi a spus, în cadrul conferinței organizate la Bruxelles de Parlamentul European, că acțiunile procurorilor anticorupție pot avea efect durabil doar dacă sunt completate cu activități preventive desfășurate de instituțiile abilitate.

"Acțiunile noastre pot avea efect durabil doar dacă sunt dublate de acțiunile preventive desfășurate de celelalte instituții și autorități ale statului, de mediul educațional și cel de afaceri", a declarat Kovesi în conferința cu tema "Lecții de învățat din România: schimb de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina".

În opinia sa, rezultatele obținute de DNA demonstrează și faptul că există vulnerabilități majore, care pun în pericol buna funcționare a societății românești.

"Corupția are efecte dramatice și se manifestă prin aceleași acțiuni repetitive. În lipsa unor măsuri clare de prevenire și control, tipologia faptelor investigate și mecanismele care au permis săvârșirea faptelor se repetă. Pedepsirea funcționarilor corupți nu este suficientă pentru eradicarea fenomenului, ci trebuie identificate și înlăturate riscurile și vulnerabilitățile care conduc la comiterea faptelor de corupție. (...) Pot să vă asigur că DNA va continua cu aceeași fermitate și consecvență aplicarea cu rigoare a legii, respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor și asigurarea unui act de justiție corect și echilibrat. Contăm în acest efort pe sprijinul partenerilor noștri instituționali din România și privim cu încredere către instituțiile europene, pentru a ne fi în continuare alături cu obiectivitate și deschidere, în beneficiul statului de drept și cetățeanului român", a spus șefa DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel