Kovesi audieri. Herjeu, declarație Iohannis: Asta e încă valabil, nu?

Radu Herjeu a readus în actualitate o declarație a președintelui Klaus Iohannis, în contextul audierilor Laurei Codruța Kovesi.

"Presupun că asta e încă valabil, doar nu putem crede că statul de drept a dispărut în timpul președinției mesianice a dlui Iohannis, nu? "În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate." - Klaus Iohannis 2016", a scris Radu Herjeu pe Facebook. 

Iată declarația completă a președintelui, de la acea vreme:

Klaus Iohannis li se adresa, atunci, președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, dar și fostului șef al statului, Traian Băsescu:

"În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate. Sunt încrezător în ceea ce fac instituțiile statului și, alături de întreaga opinie publică, așteptăm efectele pozitive ale activității acestora. În același timp, etichete de tip „stat mafiot" pot afecta imaginea României în lume, pot conduce la decredibilizarea unor instituții și, nu în ultimul rând, dovedesc incapacitatea unor persoane care dețin sau au deținut funcții publice importante în statul român să-și asume rolul pentru care au fost numite sau alese", a precizat președintele României Klaus Iohannis.

Vezi și:  Germania, solicitare, citare Kovesi. Coita: Gest nesăbuit. Cel mai mare prejudiciu

Lovitură pentru Augustin Lazăr. Este urmărit penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel