Urmărește emisiunea live


KLAUS IOHANNIS, PREȘEDINTE. IOHANNIS: Îl rog pe președintele în funcție să analizeze situația din diaspora. Este un gest minimal să fie retrași ambasadorii și consulii

Klaus Iohannis a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că este mulțumit de rezultatul alegerilor prezidențiale din turul doi. De asemenea, liderul PNL a spus că vinovații trebuie să plătească pentru organizarea "defectuoasă" a alegerilor din diaspora.

VEZI ȘI: Udrea, verdict după ce Iohannis a câștigat alegerile. Ce spune despre Băsescu


Declarațiile lui Klaus Iohannis:


Tocmai am auzit rezultatele cvasi-finale. Dragi români, cu peste 6,2 milioane de voturi m-aţi ales preşedinte al României. Vă mulţumesc. Mulţumesc tuturor celor care au ieşit ieri la vot, o prezenţă fenomenală, peste 64%, este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri.

Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt dispus să mă apuc de treabă, foarte serios și foarte hotârât.

Pe 16 noiembrie, cetățenii României au dat semnalul schimbării profunde în țară. Acest semnal este unul extrem de puternic, este un semnal atât pentru mine, cât și pentru clasa politică. Eu am înțeles acest semnal dat de cetățenii români.

Îi îndemn pe politicieni să ia seama, să ia în considertate acest semnal dat printr-un vot covârștitor. Îi îndemn pe politicieni să judece bine ce au de făcut.

Solicit Parlamentului să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și gratierii și să o pice.

Rog Parlamentul să ia în discuție toate solicitările venite din partea justiței.

Rog partidele poltice să înceapă urgent discuțiile pe legea votului electronic și a votului prin corespondență.

Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a înâmplât la votul în diaspora. Mii de români nu au putut să-și exercite dreptul la vot. Așa ceva trebuie prevenit urgent. 

Cineva trebuie să suporte consecințele votului catastrofal organizat în diaspora. Guvernul va trebui să îi demită pe cei vinovați de organizarea defectuoasă a votului în diaspora. Cei vinovați trebuie să răspundă cu funcția.

Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor. Îl rog pe Traian Băsescu să analizeze acestă situație și să recheme de pe post pe toți diplomații care nu au gestionat situația din secțiile de vot. Consider că este un gest minimal să fie retrași ambasadorii și consulii de acolo de unde românii au fost umiliți. Nu pot accepta să existe situații unde concetățeni de ai mei să fie tratați cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze.

Un gând bun pentru partenerii noştri externi. Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe ale României: parteneriatul strategic cu SUA, rolul şi locul nostru în NATO şi UE. Voi dovedi că România este un partener serios, credibil şi de cursă lungă.

Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede cu atât mai bine.

Dragi români, voi fi preşedintele românilor. Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel