Klaus Iohannis, din culisele Palatului Cotroceni. Cum arată programul președintelui

Klaus Iohannis a dezvăluit, la Realitatea TV, în emisiunea moderată de Rareș Bogdan, ce program are în calitate de președinte al României. 

"Am venit să facem treabă, nu am venit să așteptăm ceva evoluții. În 21 am preluat mandatul, am făcut o mică recepție, iar dimineața am venit și ne-am apucat de treabă. Lucrurile arată bine. Programul, într-o zi în care sunt la București, vin dimineața la birou și plec seara, în jur de 19.30-20:00. În alte zile, când avem deplasări, programul este cu totul altul, de exemplu, când am fost plecat la Bruxelles, acolo e program de vizită externă. A fost prima vizită externă și am ținut să fie una care arată clar determinarea României de a merge în direcție euro-atlantică și că încolo vrem să ne mișcăm. Cred că am dovedit acest fapt prin această deplasare. Toate trei întâlnirile au fost foarte importante, fiindcă eu am vrut să le confirm partenerilor mei această orientare a României, că rămânem parteneri serioși și de cursă lungă și, pe de altă parte, cred că și dumnealor au vrut să mă cunoască. Am constatat că suntem pe aceeași lungime de undă, că Romania e respectată", a spus Klaus Iohannis, în emisiunea "Jocuri de putere". 

"Nu am ANULAT vizita în Chișinău". Anunțul președintelui Iohannis

Despre o vizită la Washington, Klaus Iohannis spune că acest tip de vizită "cu greutate" trebuie pregătită cu mult timp înainte. El a precizat că va avea deplasare în prima parte a lunii februarie la Paris, Berlin și Bruxelles, unde se va întâlni cu omologul francez, Francois Hollande, și cu prim-ministrul Franței. În Germania, are confirmate întâlniri cu președintele și cancelarul Angela Merkel, iar la Bruxelles este o sesiune a Consiliului European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel