Juriul elevilor acordă Marele Premiu la Festivalul Filmelor pentru copii, WonderFest

Festivalul filmelor pentru copii, WonderFest, aflat la a cincea ediție, începe luni la Constanța. Marele Premiu va fi acordat de un juriu al elevilor.

Filmele prezente în competiție sunt jurizate de un juriu profesionist și de un juriu al elevilor, proveniți de la școlile și liceele din Constanța. Juriul copiilor va fi, în acest an, cel mai numeros dintre toate edițiile WonderFest: 100 de copii. Ei vor acorda Marele Premiu al Festivalului, ce urmează a fi selectat din cele opt titluri aflate în competiție. Acestea sunt filme noi, produse în ultimii doi ani, în Germania, Italia, Franța. Lituania, Polonia, Bulgaria, Iran și România.

Peliculele sunt lungmetraje și de animație și vor fi proiectate la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" din Constanța. Intrarea este liberă, la toate manifestările Festivalului – filme, concerte, ateliere.

Unul dintre filmele prezente în festivalul de la Constanța este o premieră internațională, iar regizorul și producătorul peliculei vor fi prezenți la WonderFest și vor răspunde întrebărilor publicului.

Juriul profesioniștilor, alcătuit din actori și critici de film, va acorda premiile pentru Cel mai bun film, Cea mai bună imagine, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor și Cea mai bună interpretare a unui actor copil.

În afara concursului, se vor proiecta două filme artistice noi, premiate sau nominalizate la festivaluri internaționale, inclusiv Bafta și Oscar 2022.

Pe lângă proiecții de film, se organizează workshop-uri educative și de creație, interactive, concursuri de proiecte și manifestări artistice, toate cu tematică ecologistă. În cadrul festivalului, vor avea loc și trei concerte de muzică folk, folk-rock și rock, susținute de formațiile Folk Frate și PRO CONSUL (19 septembrie, la Gala de deschidere), respectiv artiștii Magda Pușkaș, Andrei Păunescu, Vangheli Gogu, Mihai Napu și Ioan Onișor (23 septembrie, Gala de închidere).

Lavinia Șandru: Constanța, capitala copilăriei

Lavinia Șandru, președinta Festivalului, a  spus că prin WonderFest încercăm să recuperăm ceea ce s-a pierdut în ultimii doi ani.

”Fericirea poate fi găsită chiar și în cele mai negre timpuri, trebuie doar să îți amintești să aprinzi lumina, spunea Harry Potter. Panseul sună cu atât de mai autentic cu cât personajul lui J. K. Rowlings îi atribuie sensurile  surpinzătoare pe care doar un copil le poate da celor mai simple lucruri și care adulților tind să le scape. Înțelegem și de aici de ce filmul pentru copii îmbogățește o cinemtografie și deschide noi chei de interpetare spectatorilor săi.

Pentru că nicăieri  nu găsim o comunicare atât de puternică și atât de adevărată cum găsim în teatru sau în film, încercăm prin WonderFest să recuperăm o parte din ceea ce am pierdut în ultimii doi ani în acest plan. Ne propunem să fim împreună din nou și să dăm voie filmului și filmului pentru copii să facă parte din viata noastră.

Cu atât mai mult la Constanța, orașul de la malul mării la care revenim de fiecare dată și care poate acum deveni capitala copilărie”, a încheiat Lavinia Șandru mesajul în care anunță WonderFest.

Festivalul, organizat de Primăria Municipiului Constanța și Uniunea Zariștilor Profesioniști din România, se va desfășura la Constanța, între 19 și 23 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel