Juncker, ultimul discurs în plenul Parlamentului European: O să mă doară

Mihai Ciobanu / 17 apr 2019 / 15:26 Salveaza PDF Comentarii
Juncker
Juncker

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene a susţinut, miercuri, ultimul său discurs în plenul Parlamentului European. 

''Vreau să spun ce am spus din prima zi: trebuie să iubim Europa, altfel este imposibil să mergem mai departe. Trăiască Europa!'', au fost ultimele cuvinte ale lui Juncker în faţa Parlamentului European, care îşi desfăşoară ultima sesiune plenară de dinaintea alegerilor europarlamentare din luna mai, transmite agenţia EFE. 

Şeful executivului comunitar va rămâne în funcţie până pe 31 octombrie, dar nu este prevăzută vreo nouă intervenţie a sa în hemiciclul de la Strasbourg, deşi primele sesiuni plenare ulterioare scrutinului din 26 mai vor fi dedicate alegerii preşedinţilor viitorului Parlament European şi viitoarei Comisii Europene. 

"O să mă doară, dar mi-a plăcut mult munca depusă aici"''Aceasta este ultima mea intervenţie în faţa acestei camere, apoi mă voi retrage. O să mă doară, dar mi-a plăcut mult munca depusă aici şi sunt mulţumit de ceea ce am realizat'', a mai spus Juncker la finalul intervenţiei sale, în cadrul unei dezbateri cu premierul leton Krisjanis Karins 

Juncker a menţinut pe parcursul întregului său mandat o relaţie bună cu Parlamentul European. Totuşi, în 2017 a existat un moment când s-a arătat deranjat de slaba prezenţă a eurodeputaţilor la o dezbatere cu premierul maltez Joseph Muscat, care conduce o ţară mică, precum Luxemburgul său. Pe de altă parte, din cauza problemelor de sănătate, Juncker s-a scuzat uneori că nu a putut să stea mai mult timp la dezbaterile din PE. ''Din cauza sciaticii nu pot sta atât de mult timp în picioare'', a explicat el în câteva ocazii când i-a delegat pe unul dintre vicepreşedinţii săi să-l reprezinte.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23