JO Tokyo 2020 - Sportivii, ajutați de roboți din desene animate

Cei care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 vor avea o surpriză în stilul caracteristic japonez.

Turiştii şi sportivii prezenţi la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din anul 2020 vor fi întâmpinaţi sau ajutaţi de roboţi funcţionali, pregătiţi să transporte suliţele sau discurile, au anunţat organizatorii competiţiei ce va avea loc în perioada 24 iulie - 9 august anul viitor, informează AFP.

Gigantul nipon Toyota, sponsorul la nivel de "mobilitate" al evenimentului, a prezentat presei mai multe automate, încă neperfecţionate, dar care vor contribui la organizarea celor "mai inovative Jocuri din istorie" într-un arhipelag în care reputaţia tehnologică a scăzut în ultimii ani.

În afara mascotelor de pluş care se vor plimba prin toate siturile Jocurilor, mascotele cu aerul personajelor Manga, Miraitowa şi Someity, din benzile desenate nipone, vor fi transformate şi în roboţi.

Comandă de la distanță

Micuţele creaturi cu ochi mari şi urechi ascuţite îşi vor putea mişca braţele prin comandă de la distanţă şi vor interacţiona cu spectatorii şi sportivii, conform lui Tomohisa Moridaira, unul din responsabilii cu dezvoltarea roboţilor pentru Tokyo 2020 în cadrul Toyota.

Graţie unei camere plasate la nivelul capului, "robotul va putea recunoaşte expresiile oamenilor şi va reacţiona în consecinţă. Când interlocutorul va tăcea, el va avea aerul trist", a explicat responsabilul nipon.

Mai util va fi robotul denumit FSR (Field support robot), un fel de cărucior negru pe rotile. Dotat cu funcţii autonome, el va putea însoţi personalul, îl va urma evitând toate obstacolele, va recupera şi transporta suliţe, discuri sau ciocane la probele de atletism, cu condiţia ca cineva să le adune şi să i le dea. Obiectivul, explică Toyota, va fi acela de "a câştiga timp şi de a reduce mâna de lucru" într-o ţară confruntată cu o penurie a forţei de muncă.

Citește și:

JO Tokyo 2020 - Japonezii au găsit o soluție INEDITĂ pentru cazarea turiștilor

Simona Halep - portdrapelul României la JO de la Tokyo. Gabi Szabo: Indiscutabil, ea este simbolul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel