EXCLUSIV  Simona Halep - portdrapelul României la JO de la Tokyo. Gabi Szabo: Indiscutabil, ea este simbolul

 Simona Halep - portdrapelul României la JO de la Tokyo. Gabi Szabo: Indiscutabil, ea este simbolul
Simona Halep - portdrapelul României la JO de la Tokyo. Gabi Szabo: Indiscutabil, ea este simbolul

Simona Halep, numărul 4 în clasamentul WTA, a fost primită, luni după-amiază, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, prieteni, rude şi alte oficialităţi la întoarcerea de la Londra, acolo unde, sâmbătă, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea de Mare Şlem din cariera sa.

Simona Halep a prezentat trofeul primit de la organizatorii turneului de la Wimbledon.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, şi-a dat acordul, luni, la evenimentul organizat la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă pentru primirea Simonei Halep, ca deţinătoarea trofeului de la Wimbledon 2019 să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Simona Halep - portdrapelul României

"L-am rugat acest lucru pe preşedintele COSR acum câteva săptămâni sau luni (n.r. - dacă poate fi portdrapelul României). I-am spus că îmi doresc tare mult să se întâmple acest lucru. Mi-aş dori, dacă nu e prea mare presiunea, să ne şi spună dacă e de acord", a spus Halep la eveniment, întorcându-se spre preşedintele COSR.

Mihai Covaliu a zâmbit şi a încuviinţat de cap. "S-a înregistrat", a afirmat Halep râzând. Simona Halep a spus că îşi propune să câştige medalia de aur la Tokyo.

Gabi Szabo, susținere pentru Simona

Una dintre cele mai mari susținătoare ale numirii Simonei Halep ca portdrapel la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Gabriela Szabo, a declarat în exclusivitate pentru DC News:

Mi se pare un lucru extraordinar acest lucru, mai ales dacă a fost anunțat de președintele COSR. Este un lucru extraordinar de frumos și de înțeles până la urmă, pentru că Simona Halep reprezintă un simbol al României și este un ambasador extraordinar al sportului românesc în străinătate. Și dacă acceptă să participe la Jocurile Olimpice, este cel mai îndreptățit sportiv să fie portdrapelul delegației României la deschiderea jocurilor. Comitetul Olimpic și Sportiv Român are criteriile foarte clare, de aceea în 2000 a fost portdrapel Elisabeta Lipă, un alt simbol al sportului românesc și multiplă campioană olimpică, nu eu care veneam ca o câștigătoare doar a unei medalii de argint. Indiscutabil, astăzi este Simona Halep. Întotdeauna, portdrapelul unei delegații este și în funcție de notorietatea sportivului, iar astăzi Simona Halep este pe buzele tuturor, iar asta nu înseamnă că cineva pune în umbră rezultatele altor sportivi. Mi se pare o decizie înțeleaptă și cred că orice sportiv este în asentimentul meu”, ne-a declarat multipla medaliată europeană, mondială şi olimpică Gabriela Szabo.

Citește și: Gabi Szabo, ambasador EURO 2020: "Românii își pot vedea eroii jucând acasă"

Cine a fost și cine nu a fost portdrapelul României la JO

Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Gabriela Szabo, Lavinia Miloşovic sau Ana Maria Brânză sunt doar câteva dintre cei care nu s-au aflat în fruntea delegaţiilor venite de la Bucureşti.

Canotajul, luptele, atletismul, kaiac-canoe şi tirul au purtat de câte trei ori steagul, iar kaiacistul Aurel Vernescu este lider în acest clasament, cu Tokyo, Mexico City şi Munchen în 1964, 1968, respectiv 1972. Elisabeta Lipă, Sydney 2000, şi Atena, 2004, plus Vasile Andrei, Moscova 1980, şi Seul 1988 au fost portdrapel de câte două ori.

Portdrapelul României la Jocurilor Olimpice:


2016 Rio de Janeiro, Cătălina Ponor - gimnastica
2012 Londra, Horia Tecau - tenis
2008 Beijing, Valeria Beşe - handbal
2004 Atena, Elisabeta Lipă - canotaj
2000 Sydney, Elisabeta Lipă - canotaj
1996 Atlanta, Iulian Ruican - canotaj
1992 Barcelona, Costel Grasu - atletism
1988 Seul, Vasile Andrei - lupte
1984 Los Angeles, Corneliu Ion - tir
1980 Moscova, Vasile Andrei - lupte
1976 Montreal, Nicolae Martinescu - lupte
1972 Munchen, Aurel Vernescu - kaiac-canoe
1968 Mexico City, Aurel Vernescu - kaiac-canoe
1964 Tokyo, Aurel Vernescu - kaiac-canoe
1960 Roma, Alexandru Bizim - atletism
1956 Melbourne, Iosif Sîrbu - tir
1952 Helsinki, Dumitru Paraschivescu - atletism
1936 Berlin, Şerban Mănciulescu - tir

Citește și:

Simona Halep a sosit la București! Declarațiile momentului - VIDEO. Covaliu confirmă: Simona va purta drapelul la JO

Simona Halep prezintă trofeul de la Wimbledon, pe Arena Naţională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel