EXCLUSIV  Gabi Szabo, ambasador EURO 2020: ”Românii își pot vedea eroii jucând acasă”

Gabi Szabo, ambasador EURO 2020: ”Românii își pot vedea eroii jucând acasă”
Gabi Szabo, ambasador EURO 2020: ”Românii își pot vedea eroii jucând acasă”

Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului şi Sportului şi câştigătoare ca atletă a trei medalii olimpice, a oferit DC News câteva detalii despre prezența sa ca ambasador EURO 2020.

Gabriela Szabo este acum directorul general al clubului CSM București, dar și ambasadoare din partea României pentru Campionatul European de fotbal EURO 2020, postură din care ne-a acordat un scurt interviu în care explică rolul pe care îl are:

”Pentru mine este o mare onoare că am fost desemnată ambasador pentru EURO 2020 pentru că ce poate să fie mai frumos pentru un fost sportiv de performanță să-și reprezinte țara și mai ales Bucureștiul astăzi, orașul în care muncesc în fiecare zi tot pentru sport. Ce poate fi mai frumos pentru România și pentru București să organizeze un astfel de eveniment aici, iar eu Gabi Szabo să pot să reprezint și să promovez Bucureștiul, un oraș care are multe de oferit, atât la nivel național, dar mai ales la nivel internațional. Și, de asemenea, întotdeauna am încurajat și nu numai ca fost sportiv de performanță dar și ca manager astăzi să organizăm cât mai multe evenimente internaționale mai ales în București. Pentru că este modul prin care ne putem promova, dar este și modul prin care iubitorii sportului din România pot să-și vadă acasă eroii concurând pe arenele sportive. Din această perspectivă încurajez să se construiască cât mai multe baze sportive ca să putem să organizăm cât mai multe evenimente sportive internaționale, ca să ne putem dezvolta din toate punctele de vedere” ne-a declarat fosta mare campioană, în ziua în care a a fost prezentată în București mascota oficială a EURO 2020, SKILLZY.

Sală polivalentă nouă

Legat de necesitatea unei noi construcții dedicate sportului, așa cum ne-a spus Szabo, este așteptată o nouă sală polivalentă:

”Da! Trebuie să mai apară! Am transferat, ca ministru, un teren către Primăria municipiului București, iar acum, din câte știu eu, s-au reluat procedurile de licitație la PMB și să dea Dumnezeu ca în următoarea perioadă să înceapă și construcția... dacă nu se contestă din nou..”, ne-a mai spus Gabi Szabo.

Gabriela Szabo, Dorinel Munteanu, Lucian Sanmartean și Skillzy - ambasadori EURO 2020

Gabriela Szabo, Dorinel Munteanu, Lucian Sanmartean și Skillzy - ambasadori EURO 2020

Gabriela Szabo este triplă medaliată la Jocurile Olimpice – aur în 2000 în proba de 5.000 de metri şi bronz (1.500 metri), respectiv argint în 1996 (1.500 metri), a fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. A fost, de asemenea, de patru ori campioană mondială la seniori și o dată la juniori. Este vicecampioană olimpică la Atlanta, la 10.000 de metri. De asemenea, ea a condus Ministerul Tineretului şi Sportului în perioada 2014-2015, iar acum este manager la CSM București.

Citește și:

SKILLZY, mascota EURO 2020, a ajuns la București - FOTO + VIDEO

Preliminarii EURO 2020 - Lotul României pentru meciurile cu Norvegia şi Malta


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel