EXCLUSIV  SKILLZY, mascota EURO 2020, a ajuns la București - FOTO + VIDEO

mascotă
mascotă

Skillzy - mascota oficială a Campionatului European de fotbal 2020, în cadrul căruia patru meciuri se vor disputa în România, a fost prezentată vineri, la București.

Mascota oficială EURO 2020, numită Skillzy, este inspirată din cultura freestyle, din street football şi panna.

Evenimentul s-a petrecut la Academia de Tenis de lângă Arena Națională, în prezența ambasadorilor EURO 2020, Gabriela Szabo, Miodrag Belodedici și Dorinel Munteanu, precum și a lui Lucian Sânmărtean.

(w670) 

UPDATE

"Skillzy este un adolescent pasionat de free-styling, care e inspirat de fotbalul de stradă, jonglerii şi scheme de miuţă. El creează o legătură unică între fanii fotbalului şi cultura de stradă cu trucurile sale. Este un model pentru adolescenţi cu abilităţile sale şi pentru adulţi cu atitudinea sa. E uşor de dedus în engleză, unde Skill înseamnă abilităţi, talent, îndemânare. E un apelativ pentru cei cu astfel de calităţi. UEFA a dorit să creeze o mascotă capabilă să interacţioneze mai mult şi mai aproape cu toţi fanii din Europa. Să vorbească aceeaşi limbă, a fotbalului de pe stradă. UEFA a mai dorit ca mascota să capteze atenţia tinerilor de pretutindeni cu spectacolul oferit", a declarat, vineri, managerul de comunicare al proiectului EURO 2020 la Bucureşti, Răzvan Mitroi.

Mascota a fost concepută de compania sud-africană Sunrise, care a lucrat cu multe federaţii sportive şi are premii primite pentru filmele de animaţie. Costumul este creat de compania Rainbow din Anglia.

România va găzdui trei partide din grupele EURO 2020 şi o partidă din optimi. Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020 va avea loc la Bucureşti, pe 30 noiembrie.

Citește și:

VIDEO Mascota EURO 2020 - prezentarea oficială. Foto în articol

Preliminarii EURO 2020 - Lotul României pentru meciurile cu Norvegia şi Malta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel