James Patterson-cel mai bogat scriitor din lume

Autorul de thrillere James Patterson a avut, în ultimul an, venituri de peste 98 milioane de dolari, potrivit Mediafax. Pe locul al doilea se clasează, la mare distanţă, Stephen King, cu venituri de doar 39 de milioane de dolari.

[caption id="attachment_220115" align="alignleft" width="138"] james patterson[/caption]

În vîrstă de 65 de ani, James Patterson a publicat 14 cărţi în 2011-2012. La rândul său, Stephen King a publicat pentru seria de success “The Wind Through The Keyhole” al optulea volum, intitulat “Turnul Întunecat”.

A treia poziţie este ocupată de Janet Evanovich, o scriitoare de succes cu venituri de 33 milioane de dolari în ultimul an. Aceasta este cunoscuta autoare a seriei de 18 volume, “Stephanie Plum”, care prezintă viaţa unei femei-vânător de recompense. John Grisham ocupă locul patru în clasamentul realizat de Forbes. Cunoscut pentru romanul “Calico Joe”, acesta a înregistrat venituri de aproximativ 26 de milioane de dolari.

Ce-a de a cincea poziţie este ocupată de Jeff Kinney, un autor de benzi desenate, cu venituri de 25 de milioade de dolari. În anul 2011, cel mai bine vândut roman de-al său a fost “Cabin Fever”, din seria “Diary of a Wimpy Kid”.

Autoarea cunoscutei serii “Amurg/Twilight” se clasează pe poziţia cu numărul 13.

Topul Forbes al celor mai bine plătiţi autori din lume  s-a realizat cu ajutorul cifrelor furnizate de autori, agenţi literari, edituri şi Nielsen BookScan. De asemenea, editorii Forbes mai estimează că anul viitor, autoarea romanului erotic “Fifty Shades of Grey” va ocupa primele poziţii ale clasamentului. Doar în primele patru luni de la lansare s-au vândut 20 de milioane de exemplare, aducându-i scriitoarei venituri de 1 milion de dolari pe săptămână.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel