Italia vrea să redeschidă economia la începutul lunii iunie și va primi turiștii cu pașaport verde

Italia vrea să redeschidă economia la începutul lunii iunie și va primi turiștii cu pașaport verde  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Italia vrea să redeschidă economia la începutul lunii iunie și va primi turiștii cu pașaport verde / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Executivul de la Roma este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme, iar turiştii care vor sosi în Italia trebuie să prezinte un certificat ori paşaport de vaccinare anti-Covid. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul italian Mario Draghi.

 

Premierul Draghi a declarat că Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru ca activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid, relatează ABC News citat de News.ro. 

El s-a arătat încrezător, în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor antiCovid în timpul sărbătorilor pascale şi din cauza unor întârzieri în primirea dozelor, că Italia îşi va atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie. Astfel, va fi posibil ca până la finalul lunii septembrie 80% din populaţie să fie vaccinată. 

Ministrul italian al Turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale ţării, precum Capri, ca „libere de Covid”, pentru a-i încuraja pe turişti să revină, potrivit Publika.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel