Italia: Familia Benetton şi-a majorat la 4% participaţia deţinută la Generali

Edizione, holdingul familiei Benetton, şi-a majorat la 4% participaţia deţinută la Assicurazioni Generali SpA, a anunţat marţi Gabriele Galateri, preşedintele celei de-a treia companii de asigurări din Europa, transmite Reuters.

În martie, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul declaraseră pentru Reuters că Edizione vrea ca în timp să-şi majoreze la 5% participaţia deţinută la Generali, în funcţie de condiţiile de pe piaţă.

Alţi acţionari importanţi ai Generali sunt grupul bancar Mediobanca (cu 12,9%) şi antreprenorii italieni Francesco Gaetano Caltagirone şi Leonardo Del Vecchio, cu 5% şi, respectiv, 4,9%.

Recent, Generali a anunţat că şi-a depăşit toate ţintele de profit pentru ultimii trei ani şi va adopta o strategie de creştere mai agresivă. Anul trecut, grupul italian şi-a stabilit ca obiectiv majorarea câştigurilor anuale cu 6% - 8% în perioada 2018 - 2021, un ritm mult mai rapid decât în cazul altor companii importante de asigurări din Europa.

Directorul general Philippe Donnet a afirmat că Generali şi-a depăşit toate ţintele pentru perioada 2015 - 2018, inclusiv generarea fluxului de numerar, dividendele şi rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE), care s-a situat în medie la 13,4%. Dividendele pentru 2018 au fost majorate cu 6%, la 0,9 euro per titlu.

Profiturile diviziei de gestionare de active au crescut cu un sfert după ce compania italiană şi-a continuat planurile de extindere pe acest segment. Philippe Donnet vrea să extindă această divizie pe plan internaţional şi a achiziţionat o serie de afaceri mai mici cu expertiză în zonele de nişă.

"Întregul grup s-a angajat să implementeze noul plan "Generali 2021" prin care vom spori valoarea pentru acţionarii noştri prin majorarea investiţiilor, în vederea unei creşteri profitabile, a inovării şi a transformării digitale a afacerii noastre", a declarat Donnet.

Noul plan prevede alocarea a patru miliarde de euro în următorii trei ani pentru achiziţii şi creştere, în special la divizia de gestionare de active şi la afacerile profitabile din America Latină şi Asia.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel