Italia. Control teritorial: Arestări, acuzații și rapoarte. Un cetățean român prins în flagrant și arestat

Italia. Control teritorial: Arestări, acuzații și rapoarte. Un cetățean român prins în flagrant și arestat / Sursa: Pixabay
Italia. Control teritorial: Arestări, acuzații și rapoarte. Un cetățean român prins în flagrant și arestat / Sursa: Pixabay

Carabinierii din Anagni au efectuat un serviciu extraordinar de control teritorial care a avut ca scop prevenirea și reducerea infracțiunilor în general, în vederea încurajării unei mai mari prevenții generale și a unei vigilențe constante asupra siguranței cetățenilor. 

Serviciul s-a desfășurat pe întreg teritoriul Italiei, unde au fost prezenți 10 militari și 5 autospeciale instituționale ale Corpului, conform Iowebbo.it

Controalele poliției au avut loc și în comunele de competență, printre care Paliano, Piglio, Acuto, Ferentino, Sgurgola, Morolo și au implicat toate stațiile dependente și Brigada Operativă și Mobilă.

În timpul serviciului, au fost verificate 61 de autovehicule aflate în tranzit și au fost identificate 97 de persoane, inclusiv șoferi și pasageri. În cazurile suspecte, poliția judiciară angajată a efectuat percheziții pentru arme, droguri și bunuri furate.

Carabinierii au arestat un român

De asemenea, au fost verificate mai multe persoane aflate în arest la domiciliu pentru a se confirma respectarea restricțiilor impuse de autoritatea judiciară competentă. Dispozitivul, în activitatea sa de control atent și punctual, a permis obținerea unor rezultate operaționale importante.

În Viterbo, carabinierii au arestat un străin prins în flagrant în timp ce încerca să comită o infracțiune. Agenții au raportat un bărbat, surprins în apropierea unor locuințe private. Acesta nu a putut oferi justificări credibile despre prezența sa acolo. Individul este de naționalitate română și încerca să spargă o locuință. Însă poliția a acționat la timp, iar bărbatul a fost oprit.

Mai multe persoane au fost descoperite cu substanțe ilegale

Carabinierii din cadrul Normelor din Ferentino au arestat un tânăr care deținea ilegal substanțe narcotice de tip hașiș, crack și cocaină, în cantitate totală de aproximativ 8 grame. Drogurile era ascunse și găsite asupra sa erau împărțite în 5 doze de cocaină, 4 doze de hașiș și 9 doze de cocaină crack, gata să fie vândute pe piața locală.

De asemenea, polițiștii au confiscat o sumă mare de bani despre care se crede că ar fi produsul activității de trafic, și au găsit câteva materiale utile pentru ambalarea dozelor confiscate.

Persoana arestată a fost apoi adusă în fața judecătorului de la Tribunalul din Frosinone. Considerând legitimă adoptarea ordinului de arestare al carabinierilor, l-a validat și a aplicat măsura coercitivă a obligației de a semna la postul local de carabinieri de trei ori pe săptămână.

În același context operativ, aceiași carabinieri au raportat alți trei tineri pentru posesie de droguri pentru uz personal. Aceștia sunt din Ferentino și Anagni și au fost prinși cu 0,5 grame de hașiș, 0,2 grame de crack, respectiv, 0,2 grame de cocaină. Drogurile, deținute exclusiv pentru uz personal, au fost supuse sechestrului administrativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel