Italia. Bonus de 200 de euro și pentru cei care primesc venitul de cetățenie. Chirie, combustibil, facturi: ghid pentru subvenții

FItalia. Bonus de 200 de euro și pentru cei care primesc venitul de cetățenie. Chirie, combustibil, facturi: ghid pentru subvenții / Foto: Pxhere
FItalia. Bonus de 200 de euro și pentru cei care primesc venitul de cetățenie. Chirie, combustibil, facturi: ghid pentru subvenții / Foto: Pxhere

Primă de 200 de euro, prima de chirie, prima de combustibil și prima pentru facturile de utilități: Guvernul a pregătit o serie de măsuri pentru "apărarea puterii de cumpărare a familiilor". Decretul Aiuti este o măsură care include un pachet de 14 miliarde de euro de sprijin pentru familii și întreprinderi.

"Decretul de ajutor", a declarat premierul Mario Draghi, pentru Il Messaggero, "apără puterea de cumpărare a familiilor, în special a celor mai slabe". Pentru a aloca mai multe resurse pentru bonusuri, nu a fost necesar să se facă acea modificare bugetară care fusese solicitată de mulți din cadrul majorității guvernamentale: executivul a ales o altă cale, aceea de a crește impozitarea la 25% a profiturilor suplimentare ale companiilor energetice.

Cu aceste resurse, a fost prevăzută și o nouă primă unică de 200 de euro pentru 28 de milioane de persoane. Costul total al sprijinului este estimat la aproximativ 6,5 miliarde EUR.

Dar cum se revendică bonusurile? Cine are dreptul la ele? Este acest ajutor în plus față de venitul de cetățenie? Să trecem în revistă detaliile fiecărui bonus în ordine. 

Bonusul de 200 de euro

Guvernul își propune ca până în iunie să pună stimulentul la dispoziția celor care îl vor folosi. Bonusul de 200 de euro revine astăzi în fața Consiliului de Miniștri. Acesta va trebui să fie pus la punct, în special pentru a reduce timpul necesar pentru a oferi stimulentul angajaților, lucrătorilor independenți și pensionarilor.

După ce prima undă verde a sosit lunea trecută, executivul vrea să se asigure că cecul se va afla în conturile curente ale celor care îl vor solicita până în iunie. Măsura va cântări în visteria statului aproximativ 6 miliarde și va ajunge la aproximativ 30 de milioane de italieni.

În ciuda polemicii care a bulversat stabilitatea majorității, nu vor exista modificări ale textului decretului. Celelalte retușuri se vor referi la transferul creditelor fiscale din Superbonus și la o ajustare privind competențele conferite primarului Romei pentru gestionarea deșeurilor. Aceasta din urmă este o chestiune delicată, deoarece a contribuit la înrăutățirea relațiilor dintre Partidul Democrat și Mișcarea 5 Stele. Cu toate acestea, guvernul nu are intenția de a da înapoi.

Voucher de 60 de euro pentru transportul în comun

Pentru a "atenua impactul prețurilor ridicate la energie", în special asupra studenților și lucrătorilor cu venituri sub 35.000 de euro, a fost creat un fond de 100 de milioane de euro la Ministerul Muncii, care va oferi un voucher de până la 60 de euro pentru achiziționarea de abonamente pentru transportul public local, regional și interregional. Potrivit zvonurilor, aceasta este ceea ce prevede noul proiect de decret privind ajutoarele pe care Consiliul de Miniștri îl va discuta în această după-amiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel