Iranul a lansat primul satelit MILITAR. Reacțiile americanilor

Iranul a spus că a lansat primul satelit militar pe orbită, escaladând astfel tensiunile cu Statele Unite, într-un moment în care cele două țări se înfruntă deja în Golful Persic.

Iranul a spus că a lansat primul satelit militar pe orbită, escaladând astfel tensiunile cu Statele Unite, într-un moment în care cele două țări se înfruntă deja în Golful Persic, conform The Guardian.

Garda Revoluționară a Iranului (IRGC) a transmis că satelitul „Noor" (lumină) este la 425 km deasupra Pământului, după o lansare de succes. Iran a lansat primul satelit civil în 2009.

Trump tocmai amenințase pe Twitter

Acțiunea a venit în ziua în care Donald Trump a intrat pe Twitter să anunțe că a ordonat Marinei SUA „să doboare și să distrugă orice canonieră care se ia de propriile nave", după un incident în care cam 10 bărci iraniene au trecut razant pe lângă navele de război americane.

Pentagonul a spus că este prea devreme să spună dacă satelitul a ajuns cu succes pe orbită. Satelitul Noor a fost lansat de o rachetă cu trei etape despre care IRGC a spus că a folosit combustibili lichizi și solizi.

Încălcarea rezoluției din 2015

Secretarul de stat Mike Pompeo a spus că lansarea a încălcat rezoluția consiliului de securitate ONU din 2015.

„Cred că fiecare țară are obligația de a merge la ONU și de a evalua dacă lansările sale sunt în regulă cu rezoluția consiliului", a spus Pompeo. „Nu cred că este nici măcar pe aproape și cred că Iranul trebuie să fie tras la răspundere pentru ce-a făcut".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel