Ionuț Vulpescu, România noului val: Am avut șansa să fiu autorul cu numărul 77

Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, a vorbit, miercuri, la interviurile DC News Live, despre proiectul colaborativ "România noului val", apreciind că a avut "șansa" să fie autorul cu numărul 77.

Întrebat despre volumul lansat recent sub egida revistei Foreign Policy "România noului val", ministrul Ionuț Vulpescu a declarat: "Săptămâna trecută s-a lansat. E un volum colectiv și am avut șansa să fiu autorul cu numărul 77, ultimul. 77 e cifra proiectelor frumoase. Scrisesem acest text când eram deputat, în decembrie, nu știam că o să fiu ministru al Culturii. Sunt tineri sub 40 de ani, din diverse zone, nu doar din politică, și din cultură, din mediul economic, business, care au câte o contribuție în acest volum. Și este un volum abia lansat. Vor fi foarte multe lansări neconvenționale. A fost o lansare clasică, însă vor fi și altele în diverse zone din țară, în universități, și este de văzut ce îi leagă pe acești 77 de tineri sub 40 de ani, dacă există un numitor comun al unei generații până la urmă. Eu aș vrea să cred că numitorul comun este "România noului val", e România celor care citesc, e România omului educat, e o Românie a oamenilor care cred în valori, în identități, că-s de stânga, că-s de dreapta, sunt foarte bune. E o carte interesantă și mă bucur că fac parte dintre cei care au scris în ea.

Volumul "Români noul val" reunește în premieră viziunile despre viitor a 77 de tineri de succes, antreprenori, lideri emergenți din Generația Y (cu vârste sub 40 de ani).

Printre autori, alături de ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, se numără și analistul politic Radu Magdin, directorul Agenției Naționale de Presă — Agerpres, Alexandru Giboi, președintele Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Dan Nechita, Ionuț Budișteanu, care a câștigat titlul "Studentul Anului în România" la gala LSRS din 2015, judecătorul Cristi Danileţ, cercetătoarea Miruna Troncotă, violonistul Alexandru Tomescu, parlamentarul Andreea Paul, arhitectul Horia Dinulescu, prof. univ. Dragoş Iliescu, regizorul şi producătorul Bobby Păunescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel