Iohannis lansează o nouă carte

Mihai Ciobanu / 08 apr 2019 / 12:17 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis noua carte
Descriere foto: Klaus Iohannis noua carte

Preşedintele Klaus Iohannis lansează un nou volum. 

Preşedintele Klaus Iohannis a publicat, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj în care prezintă un nou volum pe care se pregăteşte să îl lanseze. Volumul are numele EU.RO - Un dialog deschis despre Europa. Cartea este prezentată alături de mesajul: Pune întrebările - înţelege contextul. 

Aceasta ar fi cea de-a doua carte lansată de către Klaus Iohannis după volumul "Pas cu pas" - 2014 şi "Primul pas" -2015. Lansarea celei de-a treia cărţi vine tocmai în contextul în care România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi a alegerilor europarlamentare din luna mai. 

 

Cum îşi prezintă Klaus Iohannis cartea

 

Potrivit unui comunicat al editurii, volumul este un "ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent şi ce anume implică pentru România apartenenţa la proiectul comunitar". 

"Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise şi răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetăţeni despre modul de funcţionare a mecanismelor politice şi despre marile teme care solicită, astăzi, atenţia lumii întregi", spune Klaus Iohannis în introducerea cărţii, potrivit editurii. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26