Ioan Mircea Pașcu, ipoteză. Caz emblematic pentru sistemul de protecție din Norvegia: Anders Breivik

Europarlamentarul PSD, vicepreședintele Parlamentului European, a lansat vineri, un scenariu cutremurător în cazul celor cinci copii ai familiei Bodnariu din Norvegia, luați din sânul familiei. 

Ioan Mircea Pașcu scrie că Anders Breivik, cel mai mare criminal din istoria Norvegiei, care a ucis cu sânge rece 77 de oameni în 2011, ar fi fost un copil răpit din familia sa și dat spre adopție, în același mod în care s-a întâmplat în cazul familiei de origine română Bodnariu. 

(w670)

Într-o intervenție telefonică în emisiunea "La ordinea zilei", de la Antena 3, Ioan Mircea Pașcu a subliniat: "Am formulat o supoziție, am avut grijă să nu spun lucrurile tranșant, dar ceea ce am spus se bazează pe niște postări care au circulat inclusiv printre românii din SUA. Într-una dintre postări este o intevenție a fratelui tatălui celor cinci copii, care vine și spune mai multe lucruri despre situația existentă în Norvegia. Sunt și alte cazuri. Se pare că acolo nici nu poți să vorbești despre ele. Pe de altă parte, există două rapoarte oficiale făcute pe situația acestor adopții forțate în țările nordice. Mie mi se pare o situație de neînțeles. Pe de-o parte, aceste intervenții ale autoritățile sunt făcute pentru că se susține că se folosește violența împotriva copiilor, dar pe de altă parte intervenția este violentă în sine, și prin consecințe și prin modul prin care se face. Un avocat se pare că a câștigat un proces de genul acesta și, ca urmare, nu mai are licență să profeseze în Norvegia, din spusele fratelui respectiv. Iar ceea ce spune despre Breivik, că provine dintr-o asemenea familie, din care a fost scos la vârsta de patru ani și consecințele ar putea să fie explicate inclusiv prin această situație, se pare că sunt ținute secret de statul norvegian". 

"Eu știu că natalitatea în țările nordice este foarte scăzută, dar asta nu-ți permite să recurgi la asemenea practici", a subliniat europarlamentarul. 

Unchiul celor cinci copii, Daniel Bodnariu, scrie că Anders Breivik a fost scos din familie la vârsta de patru ani, pentru că dormea cu mama sa în pat și avea contact prea apropiat și a fost abuzat în casele prin care a trecut. Cazul Breivik este emblematic pentru sistemul de protecție al copilului din Norvegia, susține el, întrebându-se câți "Breivik" lantenți există în Norvegia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel