Intri în sevraj dacă încerci să te lași de cafea?

foto: Freepik
foto: Freepik

Știm că sevrajul se instalează după renunțarea la fumat, băuturi alcoolice sau substanțe psihotrope. Dar oare se manifestă și în cazul privării de cofeină?

Da, este posibil să experimentezi simptome de sevraj dacă încerci să te lași de cafea brusc, mai ales dacă ai fost consumator regulat de cafea pentru o perioadă îndelungată, scrie Healthline. Simptomele pot include dureri de cap, oboseală, iritabilitate, dificultăți de concentrare, anxietate, tulburări de somn și chiar depresie.

Aceste neplăceri sunt cauzate de faptul că organismul tău s-a obișnuit cu cafeina și se adaptează la lipsa acesteia atunci când încerci să te lași de cafea. În general, simptomele de sevraj pot începe la câteva ore după ultima doză de cafea și pot dura câteva zile sau chiar săptămâni, în funcție de cât de dependenți sunteți de cafea și de cât de abrupt renunțați la consum.

Pentru a reduce simptomele de sevraj și pentru a face trecerea mai ușoară, poți încerca să reduci treptat cantitatea de cafea consumată în loc să te lași brusc. De asemenea, este important să te asiguri că te hidratezi bine, să ai un program regulat de somn și să faci exerciții fizice, deoarece aceste lucruri pot ajuta la gestionarea stărilor de oboseală și iritabilitate.

Un truc ar mai fi să înlocuiești cafeaua cu ceai verde sau negru care îți poate păcăli creierul astfel încât "să creadă" că ceașca de cafea nu a dispărut niciodată.

Dacă simptomele devin severe sau persistente, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un specialist în sănătate mentală pentru sfaturi și sprijin suplimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel