Interviu exclusiv cu Florentina Fântânaru, realizatoare Antena Stars: "Trebuie să jonglezi"

Florentina Fântânaru, realizatoarea emisiunii "Dincolo de aparențe" de la Antena Stars, muncește non-stop, oriunde ar fi. Caută povești și culisele lor. Pe lângă interviurile de excepție pe care le realizează de aproape zece ani, jurnalista Florentina Fântânaru este și mama unui băiețel de zece ani. Jurnalista a povestit pentru dcnews.ro detalii din culisele vieții sale de mamă și jurnalistă.

"Trebuie să jonglezi"

"Am tot învățat despre emoțiile pozitive și negative, despre cum să le ții în echilibru și cum te ajută asta. Dacă nu te lași copleșit de emoții, cred că poți să ai un echilibru și-n carieră, și-n viața personală. Trebuie să jonglezi. Nu am neapărat o soluție sau o rețetă, dar cred că se poate", a spus Florentina Fântânaru despre echilibrul între viața profesională și cea personală. 

"Doamne, Doamne râde de planurile noastre"

Jurnalista a mărturisit că nu are așteptări de la viață: "Eu nu-mi fac planuri, a avea așteptări înseamnă a-ți face planuri și cum Doamne, Doamne râde de planurile noastre de fiecare dată când ni le facem, nu cred că mai pun presiune pe asta, că trebuie să iasă într-un fel sau că trebuie să ajung în punctul ăla, că așa mi-am propus. Din punctul acesta de vedere, nu mai am așteptări. Nu mai pun preț pe ce-mi doresc într-o situație sau de la o persoană, iau lucrurile așa cum vin".

O carte, după 10 ani de emisiune și o mie de interviuri

Cât despre planurile în ceea ce privește viața profesională, jurnalista spune că "Anul acesta intru în anul 10 cu "Dincolo de aparențe", pasiunea mea a rămas aceeași pentru povești, în continuare asta-mi doresc foarte mult să fac și sper că atunci când voi bate cei zece ani să pot să scot o carte cu interviurile, măcar câteva din cele peste o mie de interviuri din cei zece ani". Totodată, Florentina Fântânaru spune că și-a dori să facă "mult mai multe lucruri", dar "îmi place să am grijă de copil, să petrec timp cu el, să facem lucruri împreună, să mă preocup de el, pentru că știu că timpul ăsta e cel mai important pentru copii, el este prioritatea mea și de la zece ani încolo, perioada asta de preadolescență și adolescența sunt foarte importante. Oricât mi-aș dori să fac multe lucruri, prioritatea în viața mea este el. Nu sunt genul de mamă care să mă duc, să câștig de trei ori mai mult și să-mi angajez o bonă".

Florentina Fântânaru, despre fiul său

(w670)

Ziua Florentinei Fântânaru începe de dimineață, când fiul său merge la școală. Îl așteaptă acasă, pentru că nu spune că "școala e foarte aproape de casă, la 5-7 minute și nici nu sunt genul de mamă care să-l cocoloșesc, să-l copleșesc, vreau să-i creez o independență a lui să se poată descurca și singur, măcar să vină de la școală acasă, având în vedere că școala e lângă bloc, apoi eu plec la filmare. Dacă n-am filmare, avem alte activități, ieșim împreună cu bicicletele și mai luăm și alți colegi de-ai lui, pentru că stăm aproape de Herăstrău și timpul petrecut afară, în aer liber, e foarte important pentru ei și pentru noi, ca adulți. Îmi place foarte mult să vorbesc cu ei, cu prieteni de-ai lui, ei îmi povestesc lucruri. Cam zilnic Dragoș are câte o activitate, ori face matematică, ori engleză, ori pian. De pian suntem fascinați amândoi. Facem activități, cât putem să facem, și lecțiile, care sunt extrem de importante. Învățăm împreună, gătim împreună, facem cumpărături, ieșim cu prieteni, vin prieteni la noi acasă. Acum suntem la munte cu niște prieteni, ne pregătim să plecăm. A fost prima noastră excursie la Păltiniș și chiar a fost minunat, am făcut drumeții cu bicicletele, am mers la saună, la piscină, le-am făcut pe toate. Am fost la Sibiu ieri, la Catedrala Mitropolitană, acolo am făcut un interviu care o să intre astăzi la Antena Stars".

(w670)

Muncește non-stop

Întrebată în cât timp realizează și pregătește emisiunea, având în vedere că-și petrece foarte mult timp cu fiul său, jurnalista spune că se pregătește de emisiunea "cam non-stop, îmi fac documentări, fie că sunt pe telefon, laptop, îmi iau cărți. Oriunde mă duc, mă informez, îmi fac documentări și când simt că iese întrebarea, mă duc la laptop și-n cam două ore ies cele 60 de întrebări, cam așa e media, de 55-60 de întrebări pe emisiune. E adevărat că noi înregistrăm mai mult, dar nu putem da tot, suntem constrânși de timp".

Din culisele emisiunii

"Sunt invitați care încearcă să mă pună în gardă de la început, deși, cred eu, ne cunoaștem cam cu toți invitații, cu unii am făcut câte 3-4 interviuri. Îmi mai spun cum să discutăm, ce să spună, ce să nu spună, îmi mai spun că sunt timizi. Nu pot să spun neapărat numele invitatului, pentru că sunt persoane la țin foarte mult, dar îmi spun: 'Uite, știi, încercăm să nu vorbim despre asta'. Nu sunt intruzivă și nu mă bag cu bocancii în viața omului. Îmi doresc să creez o atmosferă în care invitatul să se simtă bine, să ne refugiem în poveste și să ajungem la detaliile pe care uneori și invitatul le-a uitat și se creează o atmosferă cumva magică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel