Întâlnire Kim Jong Un-Donald Trump. Anunţul făcut de preşedintele sud-coreean

Donald-Trump-Kim-Jong-Un
Donald-Trump-Kim-Jong-Un

Preşedintele sud-coreean Moon Jae In a declarat miercuri că doreşte să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în orice moment, de preferabil înainte ca preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, să viziteze ţara sa la sfârşitul acestei luni, informează DPA.

Moon a spus că o întâlnire cu Kim ar fi 'de dorit' înainte de vizita lui Trump în Coreea de Sud la sfârşitul lunii iunie, a relatat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap în prima zi a vizitei sale de stat în Norvegia. Totul depinde de Kim, a precizat el. Cei doi au avut prima lor întâlnire în aprilie 2018. Într-un discurs la Universitatea din Oslo în prezenţa regelui Harald al Norvegiei, Moon a reamintit că miercuri se aniversează un an de la summitul istoric din Singapore între Kim şi Trump.

Liderii Statelor Unite şi Coreii de Nord au convenit asupra principiilor 'denuclearizării complete a Peninsulei Coreea, noilor relaţii Coreea de Nord-SUA şi a unui regim de pace în peninsula coreeană', a declarat Moon. 'Discuţiile par a fi într-un impas de la cel de-al doilea summit Coreea de Nord-SUA, dar asta pentru că trebuie să ne înţelegem unii pe alţii mai bine', a mai spus Moon, referindu-se la summitul din martie în Vietnam, notând că procesul vizează 'să se renunţe la sentimentele ostile ce au persistat în ultimii 70 de ani'.

Moon a adăugat că este nevoie să se consolideze dialogul, amintind că statele coreene împărtăşesc o istorie de 5.000 de ani, în timp ce 'istoria noastră ca (state n.r.) separate este de doar 70 de ani'. Moon a sosit din Finlanda, prima etapă a unui turneu de o săptămână în regiunea nordică, ce se va încheia în Suedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel