Îndepărtează rapid calcarul. O poți face în cinci minute cu aceste ingrediente simple

Îndepărtează rapid calcarul. O poți face în cinci minute cu aceste ingrediente simple. Sursa - pixabay.com
Îndepărtează rapid calcarul. O poți face în cinci minute cu aceste ingrediente simple. Sursa - pixabay.com

Să scapi rapid de calcar este foarte ușor dacă folosești câteva ingrediente miraculoase din casă! 

E adevărat, magazinele sunt pline de produse, dar de ce să nu folosești ceea ce ai deja în baie? 

Acea depunere albă, care atacă vasul de toaletă, chiuveta, dușul și cabina de dus enervează toate gospodinele, care caută soluții ca să scape de ea. Calcarul, căci despre el vorbim, apare, de obicei, atunci când apa este bogată în magneziu sau calciu.

Adesea, se întâmplă ca capul de duș să nu mai funcționeze tocmai din acest motiv. 


Trei trucuri ingenioase pentru a preveni depunerea prafului pe perdele, mobilier și podele

Scapă rapid de calcar cu spumă de ras. Pune puțină spumă pe suprafața pe care dorești să o curăți, apoi freacă cu un burete.  După clătire, veți observa rezultate excelente. Poți folosi acest produs și pentru bijuterii, cu excepția pietrelor prețioase.  

Procedând astfel, vei evita să apelezi la produse toxice, preferându-le pe cele care se găsesc și în casă.

Alternativ, poți folosi și oțet alb care are aceeași eficiență de detartrare, igienizare și lustruire. Este o soluție care poluează foarte puțin.

Cum se face, rapid și ușor, o lumânare: fără parafină, ceară și substanțe chimice

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un ingredient foarte ieftin și, la fel ca oțetul, poate curăța țevile și scurgerile.

Totul va străluci din nou și va funcționa bine în cel mai scurt timp, fără costuri și cu impact aproape zero asupra mediului! Îți vei lua rămas-bun de la acei agenți chimici de curățare pe care i-ai folosit.

Pentru a îndepărta calcarul de pe podele, gresie și faianță, poți crea o pastă specială. Pune într-un vas un pahar cu  bicarbonat, 2 pahare de apă și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecă totul până obții o substanță asemănătoare unei paste, pe care o vei aplica pe suprafețe cu ajutorul unui burete. Lasă pasta să acționeze 20 de minute, iar efectul va fi uluitor! 

 

Bicarbonatul de sodiu: trei moduri la care nu te-ai gândit niciodată să-l folosești atunci când speli hainele 

 

Bicarbonatul de sodiu este un produs foarte util nu doar pentru curățarea casei, ci și pentru haine. Iată câteva modalități de utilizare pe care poate nu le cunoști.

Economic, disponibil și potrivit pentru o mie de utilizări în bucătărie și pentru curățenie, bicarbonatul este un aliat prețios pentru gospodărie.

Datorită bicarbonatului, gospodinele pot curăța casa fără a fi nevoite să apeleze la substanțe chimice poluante și periculoase.

Dar bicarbonatul de sodiu poate fi foarte util și atunci când speli rufele. Iată câteva moduri în care ar trebui să începi să-l folosești pentru haine mai moi și mai curate.

Nu mai aruncați cojile de ceapă: le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor 

Elimină mirosurile urâte.  Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosuri din bucătărie și din frigider. De ce să nu profiți de această proprietate și pentru hainele care au un miros urât. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în tamburul mașinii de spălat o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu: mirosurile neplăcute de pe haine vor dispărea ca prin farmec.

De asemenea, poți pune două căni de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie  hainele peste noapte în această apă, apoi le poți pune în mașina de spălat. Bicarbonatul de sodiu va elimina toate urmele de miros neplăcut.

Cum să călci hainele dacă s-a oprit curentul: cinci moduri verificate

Face țesăturile mai moi. Cu siguranță s-a întâmplat să scoți rufele aspre din mașina de spălat. Acest lucru se întâmplă, în special, cu prosoape și articole mai grele care, după uscare devin foarte dure, chiar dacă ai adăugat balsam de rufe.

Acest dezavantaj se datorează prezenței unui procent mare de calcar în apă, care se infiltrează în țesături făcându-le rigide. De aceea, adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de spălare. Bicarbonatul de sodiu va face apa mai moale și, în consecință, hainele vor fi mai moi.

Bicarbonatul este un dedurizator natural, mai puțin poluant pentru mediu decât dedurizatorii de pe piață și care conțin substanțe chimice poluante.

Cum se curăță mobilierul din răchită împletită: avem nevoie de o periuță de dinți și un uscător de păr

Îmbunătățește eficiența detergentului. Dacă observi că rufele nu ies curate din mașina de spălat sau dacă vezi „bulgări” de detergent care se creează pe țesături, poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a rezolva aceste probleme.

Înainte de a introduce rufele murdare în mașina de spălat, adaugă câteva linguri de bicarbonat pur în cuvă. În timpul spălării, bicarbonatul va face apa mai puțin calcaroasă și, în consecință, detergentul mai eficient. Ai grijă să nu pui bicarbonatul de sodiu în sertarul pentru detergent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel