Cum se face, rapid și ușor, o lumânare: fără parafină, ceară și substanțe chimice

Cum se face, rapid și ușor, o lumânare, fără parafină, ceară și substanțe chimice. Sursa - pixabay.com
Cum se face, rapid și ușor, o lumânare, fără parafină, ceară și substanțe chimice. Sursa - pixabay.com

Din cele mai simple componente ingrediente poți face o lumânare. Nu ai nevoie de parafină și ceară.

 

Lumânările pot crea nu doar confort, ci te pot ajuta în acele situații în care rămâi fără lumină. Cu toate acestea, nu întotdeauna ai lumânări în casă.

Cu toate acestea, acest lucru nu mai este o problemă, deoarece poți face o lumânare fără parafină și ceară, din cele mai simple componente, pe care toată lumea le are în casă. Astfel de lumânări te vor ajuta să economisești și un pumn de bani.

Ce trebuie să faci înainte de a spăla blugii? Greșeli pe care le fac majoritatea gospodinelor
 

Vei avea nevoie de:

sare grunjoasă;

ulei vegetal;

un pahar de sticlă,

material pentru fitil.

Pune sarea și orice ulei vegetal într-un raport de 1 la 1 în recipientul ales pentru crearea lumânării și amestecă-le. Apropo, poți folosi ulei „utilizat” pentru a crea o astfel de lumânare.

Apoi pregătește fitilul, care se poate face, de exemplu, din scobitori. Unește-le între ele cu o bandă, până la înălțimea recipientului. Apoi înfășoară scobitorile cu vată. 

Scufundă fitilul în recipientul pregătit, cu ulei și sare, astfel ca vata să absoarbă uleiul. Scoate un capăt al filitului afară și lumânarea este gata.

 

O astfel de lumânare va înlocui 76 de bucăți. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ardă mai mult

 

De ce se lumânările ard rapid și ce trucuri să folosești pentru ca să ardă mai mult timp. Uneori se întâmplă să rămâi fără curent electric și atunci apelezi la lumânări. Întrebarea este ce trebuie să faci pentru ca lumânarea să ardă mai mult.

Iată ce să faci pentru ca lumânarea să ardă mai mult timp

Înainte de a aprinde lumânările, pune-le în congelator timp de o oră și jumătate. Ceara înghețată se va îngroșa și arde de două ori mai mult. Merită să pul la înghețat lumânările înainte de fiecare utilizare.

Cu cât fitilul este mai lung, cu atât mai repede arde lumânarea. Prin urmare, pentru ca acesta să dureze mai mult, trebuie să tăiați tot ceea ce este de prisos: fitilul ar trebui să se ridice peste ceară cu cel mult 1 cm.

Cum să-ți protejezi încălțămintea de apă: 3 metode eficiente pe care puțini le cunosc

Pentru ca lumânarea să reziste, trebuie să ardă mai mult la prima aprindere. Astfel, stratul superior de ceară se va topi uniform. În caz contrar, se va forma un „tunel” în mijloc, fitilul se va scufunda și lumânarea se va arde rapid.

Astfel, o lumânare cu diametrul de 8 cm nu trebuie stinsă cel puțin 2 ore, una de 12 cm - 3 ore. Poți face un calcul pentru o lumânare de orice dimensiune, ținând cont că o lumânare de aproximativ 4 cm de diametru arde într-o  oră. 

Un curent de aer împiedică lumânarea să ardă uniform, așa că ar trebui să ai grijă ca în cameră să nu fie curent.

Pentru o ardere mai bună a lumânării, excesul de ceară sau parafină topită trebuie scurs cu grijă.

Curăță argintul înnegrit fără bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două ingrediente simple din cămară

Dacă lumânarea trosnește, este posibil să fie umedă, de aceea poate fi uscată cu un uscător de păr.

Ce să adăugați la lumânări pentru a arde mai mult? Dacă pui puțină sare în parafină sau ceară topită, lumânarea va arde mai încet și va picura mai puțin.

Lumânare cu ardere lungă. Cum să o faci acasă?

Pentru a face ca o lumânare mică să ardă pentru o lungă perioadă de timp, o poți îmbunătăți puțin. După unele manipulări, chiar și o lumânare subțire, care arde de obicei 10-15 minute, va arde 10-11 ore și vei economisi peste 70 de  astfel de lumânări.

Vei avea nevoie de:  un pahar, o lumânare și ulei de floarea soarelui. Tăie lumânarea subțire în bucăți, astfel încât să se potrivească cu înălțimea paharului. 

Pentru a fixa lumânarea în pahar, poți, pur și simplu, să torni puțină ceară topită pe fund și să lipești  lumânarea. Se va întări rapid, iar lumânarea nu va cădea. Toarnă uleiul ca să ajungă până la fitilul lumânării. Asta este tot. Lumânarea va arde circa 11 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel