Cum să-ți protejezi încălțămintea de apă: 3 metode eficiente pe care puțini le cunosc

Cum să-ți protejezi încălțămintea de apă - 3 metode eficiente pe care puțini le cunosc. Sursa - pixabay.com
Cum să-ți protejezi încălțămintea de apă - 3 metode eficiente pe care puțini le cunosc. Sursa - pixabay.com

Pe vreme ploioasă, te întrebi cum să-ți protejezi încălțămintea de apă. Este bine să o tratezi cu produse hidrofuge, pe care le poți face acasă.

În zilele ploioase de toamnă, întrebarea cum să-ți protejezi încălțămintea de apă este deosebit de relevantă. Urgența acestei probleme nu dispare nici în alte perioade ale anului. Chiar și iarna, în zilele mai calde, zăpada care se topește îți udă ghetele sau cizmele.

Desigur, încerci să fii cât mai atent și să eviți toate bălțile. Cu toate acestea, este aproape imposibil să le eviți complet, mai ales când plouă.

Curăță argintul înnegrit fără bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două ingrediente simple din cămară

Prin urmare, este mai bine să previi umiditatea să-ți pregătești în avans încălțămintea. Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, poți face o substanță hidrofugă chiar acasă.

Metoda 1: Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, o poți trata cu vaselină. Aceasta este una dintre cele mai simple și, în același timp, mai eficiente metode. După acest tratament, pantofii pot fi încălțați imediat.

Metoda 2: Este necesar să topești o cantitate mică de ceară sau parafină și să ungi încălțămintea. Asigură-te că substanța topită nu este foarte fierbinte. După aplicare, uscați suprafața încălțămintei cu un uscător de păr.

Nu arunca niciodată lămâile stoarse. Iată cum și la ce poți folosi: sunt aur curat în gospodărie

Metoda 3. Trebuie să amesteci o linguriță de ulei ricin cu ulei de in și cu o linguriță de parafină rasă. Se amestecă totul, apoi se topește într-o baie de apă. Când amestecul s-a răcit puțin, aplică-l pe suprafața pantofilor. Metoda este potrivită pentru produsele din piele.

Acest amestec se va usca complet după 7-8 ore. Prin urmare, este mai bine să faci procedura noaptea, iar dimineața pantofii vor fi pregătiți pentru orice teste cu apă.

Pe lângă remediile populare, poți achiziționa și diverse tipuri de spray-uri hidrofuge din magazine.  Unul dintre avantajele lor este că se absorb foarte repede.

 

Vezi și:

 

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic

Există câteva trucuri interesante, cu ajutorul cărora poți obține haine curate, moi și, mai ales, foarte parfumate. Când speli hainele în mașina de spălat, poți folosi diferite remedii eficiente și economice. Acestea îți fac hainele moi și parfumate.

Prima sugestie este să folosești săpun de Marsilia, care oferă întotdeauna rufelor o catifelare și un parfum unic. Freacă săpunul pe suprafața unui prosop umed, care trebuie pus apoi în interiorul mașinii de spălat, împreună cu hainele murdare.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Dacă hainele sunt foarte murdare, adaugă și o lingură de detergent obișnuit, pentru un rezultat mai bun. Înainte de a continua cu spălarea normală, poți adăuga și o lingură de sare în sertarul mașinii. În acest fel, vei obține haine moi și parfumate.

Un alt truc, care îți permite să obții haine moi și parfumate, este să dai prin răzătoare săpunul de Marsilia, iar fulgii trebuie puși într-o șosetă. Leagă bine șoseta și pune-o în mașina de spălat, împreună cu restul hainelor. În acest moment, poți porni un ciclul de spălare normală. Cu acest remediu, hainele tale vor fi mult mai moi și mai parfumate.

 

Înlocuiește balsamul cu un produs mai ieftin

 

Ca alternativă la balsamul de rufe, îți recomandăm un amestec perfect pentru rufele tale. Pentru a obține haine parfumate, poți crea o soluție făcută dintr-un litru de apă distilată, 100 grame de acid citric și 20 de picături din uleiul esențial preferat. Amestecă bine și poți folosi soluția în locul balsamului din magazin. După ce hainele se vor usca, vei vedea imediat diferența: hainele tale vor fi moi și parfumate.

Datorită acestor remedii simple, vei avea haine mult mai moi, mai proaspete și mai parfumate. Acestea sunt remedii foarte ieftine și ușor de utilizat, care îți permit să obții un rezultat excelent. Încearcă-le și tu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel