ÎNCHISOARE dacă jignești un vârstnic. Situația din România: cazul Piața Victoriei

Piața Victoriei
Piața Victoriei

Ura față de persoanele vârstnice ar putea fi pedepsită cu închisoarea. Aceasta este una dintre dezbaterile importante care au loc acum în Marea Britanie. În România, însă, atacurile verbale la adresa bătrânilor sunt ignorate și chiar încurajate atunci când la mijloc există motive politice.   

Luna trecută, Comisia Juridică britanică a examinat dacă infracțiunile precum disprețul și prejudecățile împotriva femeilor ar putea constitui infracțiune. Acum, se analizează dacă la aceeași categorie pot fi trecute și ura față de bărbați și față de persoanele în vârstă. Există mari șanse ca în viitorul apropiat orice persoană care jignește un bătrân să se aleagă cu ani grei de închisoare.

În Regatul Unit au avut loc dezbateri și acțiuni în care s-a invocat numărul în creștere de cazuri în care vârsta a devenit motiv de ură.

"Numărul de condamnări pentru aceste crime este mic și chiar și atunci când cineva este găsit vinovat, adesea scapă cu condamnări ușoare și amenzi care nu fac nimic pentru a descuraja potențialii agresori", a declarat Gary FitzGerald, directorul executiv al Action on Elder Abuse.

Guvernul și-a exprimat dorința ca tot mai mulți oameni care sunt martori ai unor acțiuni împotriva vârstincilor să le recunoască și apoi să le raporteze.

România. Bătrâni bătuți și jigniți pe stradă

Deși ne dorim "o țară ca afară", se pare că suntem departe de Vest chiar și la capilotul respect pentru bătrâni, atunci când la mijloc există motive politice. În ultimii doi ani, mai mulți protestatari uniți sub #rezist au lansat declarațiile ofensatoare și atacuri la adresa vârstnicilor care sprijină actuala putere.

Mai mult, în România au existat chiar și agresiuni fizice asupra personelor în vârstă, pornite tot din aceleași rațiuni. În decembrie, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari din Piața Victoriei, Sandu Matei, a lovit cu pumnul un bătrân.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel