Încep luptele interne în PNL, susține PMP

O analiză făcută publică după turul 2 al prezidențialelor vorbește despre lupte interne aprige care vor urma în PNL pentru conducerea formațiunii.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul PNȚCD Aurelian Pavelescu vorbește despre "perdanții" de după turul 2 al prezidențialelor.
 
Iată analiza publicată de aliatul PMP:
 
"Perdantii, dupa votul de ieri:
 
1. Klaus Iohannis, pentru ca nu va putea sa faca un guvern care sa raspunda asteptarilor populare. Va fi nevoit sa negocieze cu Ponta, prin Blaga si echipa lui, in conditii umilitoare, data fiind aritmetica parlamentara. In perspectiva alegerilor din 2016, nu va putea sa isi sustina promisiunile facute.
 
2. Monica Macovei. Dupa sustinerea lui Iohannis, proiectul de nou partid "revolutionar", devine ridicol, imposibil de pus in opera. Macovistii vor trebui, cu disperare, sa se salveze pe persoana fizica, prin partidul lui Blaga, nu inainte de a spune: ne scuzati, am gresit, nu o sa mai facem.
 
3. In PNL vor incepe luptele pentru presedintia partidului. Controlul pe care pedelistii il au pe partid va crea o situatie dementiala: perspectiva unui presedinte al PNL de la PDL, lucru pe care liberalii nu-l vor putea accepta, nici electoratul liberal. Un presedinte liberal va ramane, oricum, marioneta lui Blaga, ceea ce, din nou, va avea consecinte. Revenirea lui Crin Antonescu, posibila, va crea, din nou, tensiuni uriase.
 
4. Victor Ponta si PSD nu au decat sansa sa plece cat mai repede de la putere, pentru a mai salva ce se poate salva pentru 2016. Daca nu pleaca, in 2016 PSD va fi un partid de 15%. Daca pleaca, oricum, este praf, nu va rezista luptelor interne.
 
Adica, si unii si altii, competitorii din turul doi sunt la fel de pierzatori. Pentru ca presiunea votului masiv este uriasa si, pe termen mediu, in perspectiva lui 2016, se va vedea ca sunt, de fapt, la fel de impotenti, mincinosi, corupti.
 
Exista un singur castigator: aceia care vor reusi sa aduca pe scena o formula politica noua, cat mai putin contaminata de ororile trecutului. Chiar si votul de ieri reprezinta azi, trecutul".

Vezi și: Iohannis, invitat într-o vizită oficială de un alt președinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel