Incendiu într-un club din Taipei, cu MORŢI. Anchetă

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Procuratura taiwaneză a anunţat luni lansarea unei anchete după un incendiu declanşat duminică într-un important complex de divertisment din Taipei, soldat cu cinci morţi.

Focul a izbucnit la etajul al cincilea al unei clădiri cu 14 etaje care găzduieşte clubul Cash Box KTV, specializat în karaoke, a relatat Agenţia centrală de ştiri CNA, de stat. Serviciile municipale de pompieri au constatat că sistemele de prevenire, alarmă şi stingere a incendiilor din clădire fuseseră oprite. Procurorii au interogat deja duminică seara 17 directori, subcontractori şi angajaţi ai companiei, doi directori şi proprietarul unei firme de construcţie care avea un contract cu Cash Box fiind puşi să plătească o cauţiune de 250.000 de dolari taiwanezi (8300 dolari americani) fiecare, sub suspiciunea de încălcare a legii privind apărarea împotriva incendiilor. Aceştia ar putea fi şi acuzaţi de punerea în pericol a siguranţei publice şi omucidere prin neglijenţă.

De unde a plecat incendiul

Potrivit Focus Taiwan, la etajul cinci aveau loc lucrări de renovare. Un responsabil din departamentul local de pompieri a afirmat că la club ultima verificare de rutină a respectării normelor de securitate la incendiu avusese loc pe 30 martie. În club se aflau la declanşarea focului peste 350 de oameni, dintre care peste 200 au reuşit să scape ieşind pe uşile clădirii. Alţi 156 de oameni au aşteptat să fie salvaţi de departamentul municipal de pompieri.

Un total de 54 de persoane au fost transportate la spitale din metropolă, dar cinci au decedat şi una se află în continuare în stare critică. În pofida pandemiei cu coronavirusul de tip nou, cluburilor şi restaurantelor din Taiwan li s-a permis să rămână deschise. Cel mai recent bilanţ al pandemiei arată 429 de infectări şi 6 decese de COVID-19 în Taiwan, care are 23 de milioane de locuitori, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel