Urmărește emisiunea live


Încă un oraș se înscrie în seria celor cu stadioane de 5 stele. Primarul a semnat contractul

Primarul Mihai Chirica a anunţat că a semnat contractul de proiectare pentru un nou stadion municipal, modern, care va avea între 20.000 şi 22.000 de locuri şi va beneficia de toate dotările cerute de normele FRF şi UEFA.

Chirica a declarat că miercuri a semnat cu firma Sigm - Home Project SRL contractul de proiectare pentru un nou stadion, acesta urmând a fi construit în zona Moara de Vânt.

"A fost semnat un contract de proiectare în valoare de 3,3 milioane de lei, fără TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei deschise pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică pentru acest obiectiv a fost 11 septembrie şi nu mai puţin de cinci firme sau asocieri au depus documentaţiile necesare. Proiectul va trebui să fie făcut în opt luni. În acest timp va trebui să găsim şi surse de finanţare. Vom apela şi la fonduri europene pentru o bază sportivă regională, o să încercăm să facem şi împrumuturi sau să alocăm fonduri proprii. Nu va fi în Copou, unde se află actuala arenă, ci intenţionăm să îl construim în zona Moara de Vânt. Stadionul va arăta într-un mod unic, va avea 20.000 - 22.000 de locuri. Deja am rezervat în PUZ o suprafaţă de 18 hectare pentru o bază sportivă regională", a declarat pentru Agerpres Mihai Chirica.

Edilul a spus totodată că municipalitatea îşi doreşte ca în aceeaşi zonă să fie construită şi o sală polivalentă nouă, cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri.

"Stadionul şi sala polivalentă vor fi construite în aceeaşi zonă, astfel încât să fie o parcare subterană şi una supraterană care să deservească ambele obiective sportive", a precizat primarul Chirica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel