În acest hotel poți dormi în două țări în același timp

Hotel Arbez Franco Suisse. Foto: Booking.com
Hotel Arbez Franco Suisse. Foto: Booking.com

Există un loc de cazare în lume unde poţi înnopta în două ţări, în acelaşi timp.

Datorită unui tratat internațional puțin cunoscut de la mijlocul secolului al XIX-lea, turiștii se pot bucura de una dintre cele mai insolite experiențe hoteliere din lume. Construit în stilul rustic care este atât de răspândit în această parte a Europei, micul hotel administrat de o familie Hotel Arbez Franco-Suisse -- numit și L'Arbézie --- are particularitatea de a se așeza chiar pe traseul unei granițe internaționale. Această configurație neobișnuită este o consecință neintenționată a Tratatului de la Dappes din 1862, prin care Franța și Elveția au convenit asupra unui mic schimb teritorial, pentru a permite controlul francez deplin asupra unui drum strategic din apropiere.

În tratat și-a făcut loc o prevedere care menționa că orice clădiri se aflau de-a lungul graniței să rămână așa, împrejurare cu care un antreprenor local își deschidea un magazin și un bar, pentru a profita de comerțul transfrontalier. Hotelul va urma în 1921. Aproximativ jumătate din hotel se află în Franța și cealaltă jumătate în Elveția, granița internațională împărțind restaurantul și câteva dintre camere. O reproducere a celebrului tablou al lui Paul Cézanne „Jucătorii de cărți” prezidează restaurantul, agățat chiar în locul unde trece granița. 

Ajutor pentru refugiaţi

Ceva deosebit s-a întâmplat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când zonele Franței ocupate de germani și colaboraționiste controlate de Vichy au devenit convergente cu Elveția liberă chiar în locul unde se află hotelul. Germanii au ocupat jumătatea franceză a hotelului, dar întrucât scara care ducea la camere se afla parțial pe teritoriul elvețian, etajele superioare le-au rămas interzise, ​​făcându-le un refugiu relativ sigur pentru refugiați și piloții aliați fugari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel