Impactul devastator al Coronavirus asupra economiei

Noul coronavirus a devastat economia din China. Autoritățile iau măsuri de urgență pentru a limita efectele negative. 

Impactul negativ al epidemiei cu noul coronavirus asupra economiei chineze sporeşte, în special în domeniul consumului, a atras luni atenţia vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Dezvoltare şi Reformă din China (NDRC), Lian Weiliang, transmite Reuters, relatează Agerpres. 

Impactul epidemiei va fi de scurtă durată, iar China este pe deplin capabilă să minimalizeze impactul economic, a dat asigurări acesta.

Ministerul de Finanțe va acorda subvenții

Tot luni, publicaţia chineză de stat Guangming Daily a anunţat că Ministerul de Finanţe va acorda timp de un an subvenţii la plata dobânzilor pentru unele firme afectate de extinderea epidemiei cu noul coronavirus.

Şi Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunţat că va folosi diverse instrumente de politică monetară pentru a se asigura că lichiditatea se menţine la un nivel adecvat şi a estimat că impactul economic mai extins al epidemiei cu noul coronavirus în statul asiatic ar trebui să fie temporar. De asemenea, PBOC a informat că va reduce în mod corespunzător ratele dobânzilor pentru a sprijini firmele afectate de epidemie.

Impact pe termen scurt

Epidemia va avea un impact temporar, pe termen scurt, asupra pieţelor financiare ale ţării, a apreciat Cao Yu, vicepreşedintele Autorităţii care reglementează sectorul bancar şi al asigurărilor din China (CBIRC). El a cerut băncilor să ofere sprijin companiilor listate printr-o creditare amplă.

Produsul Intern Brut al Chinei a înregistrat anul trecut un avans de 6,1%, cel mai slab ritm de creştere din ultimii aproape 30 de ani, pe fondul războiului comercial cu SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel