Un realizator de documentare a făcut o filmare impresionantă, folosind o dronă, într-o zonă declarată interzisă din 1986.
Explozia nucleară din 26 aprilie 1986 de la centrala Cernobîl este considerată una dintre cele mai mari catastrofe produse de om, fiind eliberată o cantitate de radiaţii de 400 de ori mai mare decât cea emisă de bomba atomică lansată deasupra Hiroshimei.
În urma dezastrului, o zonă care se întinde pe aproape 2.000 km pătraţi a fost declarată interzisă, din cauza radiațiilor, oamenii de știință considerând că zona nu va fi sigură timp de 20.000 de ani, scrie dailymail.co.uk, potrivit descopera.ro.
Însă, un clip video de câteva minute surprinde cum arată decorul din apropiere de Cernobîl, altădată animat de cei peste 50.000 de oameni care locuiau în zonă, la aproape trei decenii de la explozie.
Acum totul este în ruină, iar vegetaţia începe să ia treptat în stăpânire străzile şi clădirile. Copacii şi florile se dezvoltă aici, printre maşinile ruginite şi locurile de joacă abandonate.
Danny Cooke, creatorul videoclipului de mai jos, a fost plătit de CBS News pentru a se deplasa în Prîpeat, oraș la câțiva kilometri depărtare de fabrică, și pentru a-i ajuta în realizarea unui reportaj. El a folosit o dronă DJI Phantom 2, o cameră Canon 7D și una de acțiune GoPro3+.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu