Imagini de GROAZĂ de la un cămin de bătrâni din Arad. Oamenii sunt ținuți murdari și cu răni. "Sunt supuși unor chinuri groaznice". VIDEO

Captură Video Facebook
Captură Video Facebook

Imagini de groază de la un cămin de bătrâni din Arad au apărut în spațiul public. Se pare că oamenii sunt ținuți flămânzi, murdari și cu răni netratate.

Imaginile au fost postate pe Facebbok de senatorul PSD, Eusebiu Pistru. Potrivit lui, ar fi vorba despre azilul de bătrâni din localitatea Căprioara, Comuna Săvârșin, Județul Arad. 

"Nu credeam că în anul 2021 voi vedea asemenea imagini dezolante, și cred că e puțin spus, într-un cămin de bătrâni din județul Arad.Se pare că noi nu avem cămine de bătrâni, ci mai degrabă pensiuni terminale pentru vârstnicii care nu au nici un ajutor.Am rămas fără cuvinte și cu o mare dezamăgire în suflet după ce am văzut imagini și înregistrări video care mi-au fost trimise de oamenii cărora le pasă de ceea ce întâmplă la căminul de bătrâni din localitatea Căprioara, Comuna Săvârșin, Județul Arad. Aici părinții și bunicii noștri sunt tratați cu dispreț și indiferență crasă, aș putea spune fără să greșesc că sunt chiar maltratați, supuși unor chinuri groaznice, atât de către conducerea centrului, cât și de către unii dintre angajați.

Eu nu cred că administrația locală și județeană nu știe ceea ce se întâmplă acolo dar vad că preferă să stea bine merci la căldura postului în care au fost aleși, fără a interveni să ia măsurile necesare pentru a rezolva situația dezolată de la acest cămin. Din păcate acest loc care trebuia să le ofere o bătrânețe liniștită a devenit efectiv „călăul" lor.  Fără îngrijire medicală de specialitate şi fără condiţii minime de igienă, cu un dispreț și o atitudine de indiferență din partea celor care il administrează, acest centru de vrâstnici scurtează viața celor care sunt „cazați” aici.

Acuzații grave la adresa conducerii azilului

Se pare că deciziile conducerii sunt terifiante, astfel încât, nu se administrează medicamentele corespunzător şi nu se ţine cont de regimul alimentar al bătrânilor, aceștia sunt sedaţi, tocmai să nu mai solicite hrană seara dar și să nu îi mai deranjeze pe acei angajați care sunt responsabili de îngrijirea lor. Înfometarea, nepăsarea, lipsa personalului medical specializat și a materialelor dezinfectante sunt doar câteva lucruri din lungul șir al neregulilor semnalate de mine în acestă postare. Aşadar, o listă întreagă de neajunsuri despre care bătrânii se tem să vorbească. Şi aparţinătorii, în aceeași măsură.

Vin și întreb administrația locală, pe domnul primar Vodicean: domnule primar, chiar nu vă pasă de ceea ce se întâmplă, chiar sub ochii dumneavoastră, în acest cămin de bătrâni? Din informațiile pe care le-am primit și din ce am văzut în presa vremii dumneavoastră ați renunțat de acest cămin imediat după instalarea în postul de primar, nu ați dorit să vă ocupați de acest centru, care este construit prin fonduri europene, implementat pe un proiect depus pe măsura 322. De ce i-ați lăsat pe sărmanii bătrâni în mâinile unor așa ziși „oameni de bine” în loc să îl administrați dumneavoastră, așa cum fac alte primării din Arad si din țară, să angajați personal care putea să fie ușor verificat dacă își face sau nu treaba.

Apel către autorități

Domnilor din Consiliul județean, ce faceți. Aveți toate pârghiile necesare pentru a verifica tot ceea ce se întâmplă în căminele de bătrâni și copii din Arad dar se pare că scaunul călduț în care în care v-ați instalat nu vă mai lasă să vă dezlipiți din el și să vedeți problemele reale din aceste centre și din județul nostru. Solicit autorităților abilitate să facă de urgență o anchetă la Căminul de bătrâni din localitatea Căprioara, Comuna Săvârșin, să ia măsurile necesare pentru a rezolva situația semnalată de mine, și totodată, să tragă la răspundere persoanele responsabile pentru dezastrul si haosul care a fost creat la acest cămin. Vă spun doar atât, voi cei din administrația locală și județeană, prin nepăsarea dumneavoastră sunteți părtași la chinurile și ororile prin care trec acești bătrâni.", a scris Eusebiu Pistru pe Facebook.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel