Iliescu despre decretul referitor la soţii Ceauşescu prezentat de Mărieş: „făcătură ordinară“

Fostul preşedinte Ion Iliescu a reacţionat la documentul prezentat ca fiind un decret semnat de el în 25 decembrie 1989 prin care ar fi trebuit să se Ion Iliescu a declarat, joi, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că acuzaţia pe care reprezentanţii Asociaţiei "21 decembrie 1989" şi doi jurnalişti, privind semnarea unui decret pe 25 decembrie 1989 prin care urma să li se comute pedeapsa soţilor Ceauşescu în detenţie pe viaţă reprezintă "o provocare", transmite Mediafax.  "Teodor Mărieş, acest impostor, se ţine de provocări. Este slujbaşul puterii. Se gândesc tot felul de diversiuni pentru a sustrage oamenilor atenţia de la problemele care-i frământă. Acest individ lansează o nouă provocare cum că eu pe 25 decembrie aş fi semnat un decret prin care să fi comutat pedeapsa soţilor Ceauşescu de la pedeapsa cu moartea la pedeapsa cu condamnarea pe viaţă", a declarat Ion Iliescu.

El susţine că documentul prezentat de Mărieş în cadrul unei conferinţe de presă ca fiind un decret semnat de Ion Iliescu este o "făcătură". "Este o făcătură ordinară. Am şi văzut înregistrat textul respectiv. Eu am semnat până pe 27 decembrie un singur decret, pe 24 decembrie, care se referea la constituirea tribunalului excepţional, pentru judecarea soţilor Ceauşescu. Acel decret l-am scris de mână şi are semnătura mea", a precizat Iliescu.  Fostul preşedinte al României afirmă că scrisul de pe documentul pe care l-au făcut public reprezentanţii Asociaţiei "21 decembrie 1989" nu îi aparţine, Iliescu recunoscând însă că semnătura "aduce" cu a sa. "Ei au făcut acum un text pentru acest decret ca şi cum mi-ar aparţine mie şi vor să copieze scrisul meu. Orice om care se uită atent la scrisul de la decretul pe care l-am redactat şi semnat cu acesta va vedea diferenţa. Au fotografiat cumva semnătura mea, care seamănă, aduce cu semnătura mea. Cu asta vrea Mărieş să convingă lumea că aş fi semnat acel decret", a mai spus Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a mai precizat că în ziua de 25 decembrie 1989, data care apare pe decret, nu a fost "niciodată" singur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel