"Îi doresc președintelui LUCIDITATE. Aduce un Crăciun foarte trist"

agerpres_1239756
agerpres_1239756

Președintele Traian Băsescu se întoarce în anul 2010 și aduce românilor un Crăciun trist. Un lider politic îi dorește luciditate pentru a vedea că nu se luptă cu premierul Victor Ponta, ci cu românii. 

"Retrimiterea bugetului în Parlament sau contestarea sa la Curtea Constituțională, enunțate ca posibilități de către Președinte, înseamnă, în esență, noi tăieri, similare celor de acum trei ani și jumătate. Semnificația unui asemenea gest este pe cât de simplă, pe atât de păguboasă și de disprețuitoare la adresa celor afectați: pentru luna ianuarie, Băsescu a anunțat practic tăierea majorărilor de pensii, de salarii și de venituri pentru români", a declarat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes Național și Investiții Străine.

"Președintele aduce un Crăciun foarte trist"

Dan Șova a subliniat că "președintele aduce un Crăciun foarte trist pentru următoarele categorii de români: pentru medicii rezidenți care, cu bugetul votat, ar fi primit din prima zi a lui ianuarie bursa de 670 lei; pentru profesorii debutanți, cărora Băsescu le transmite să-și ia adio de la mărirea de 10% a salariului de la 1 ianuarie; pentru pensionari, a căror pensie, din cauza locatarului de la Cotroceni, nu va fi din 1 ianuarie cu 3,76% mai mare; pentru cei care muncesc pentru salariul minim, care își pot lua de-acum gândul de la creșterea până la 850 lei anunțată de Guvern; pentru beneficiarii de venit minim garantat, ale căror indemnizații nu vor mai crește cu 5%; pentru studenți, ale căror subvenții pentru cămine nu vor putea fi și ele mărite; pentru agricultori, care nu vor mai primi subvențiile agricole atunci când au cea mai mare nevoie. Nici mai mult, nici mai puțin, Președintele propune o tăiere de venituri pentru milioane de români, care va dura cel puțin pentru luna ianuarie".

"Este o luptă la care ar trebui să renunțe"

Dan Șova a conchis: "Fac apel la Președinte să-și asume responsabilitatea pentru tăierile de creșteri de venituri pe care le-a anunțat pentru luna ianuarie. Doresc, în același timp, să îi urez Președintelui să aibă luciditatea de a vedea că el se luptă acum nu cu Guvernul Ponta, ci cu românii. Este o luptă la care ar trebui, spre binele tuturor, să renunțe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel