Igaş: 95% dintre cei care au plecat din MAI nu erau pregătiţi în şcoli militare

igas_d2cad7d0c8
igas_d2cad7d0c8

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat joi, în timpul unei vizite în vama Leuşeni din Republica Moldova, că 95% dintre cei care au plecat din cadrul MAI au fost angajaţi din surse externe şi nu erau pregătiţi în şcoli militare.

”Am făcut o evaluare la Poliţia Română şi am constatat că 95% din cei care au plecat au fost angajaţi din surse externe şi nu dintre cei pe care i-am pregătit noi în şcolile noastre militare”, a spus ministrul.

Igaş a mai spus că procesul de restructurare la nivelul MAI a fost finalizat şi că s-au creat structuri care "au o eficienţă mult mai mare decât până acum".

”Am terminat procesul de restructare. Cel mai important lucru este că ne-am reorganizat în aşa fel încât să fim un număr mai mic de angajaţi, dar să fie mai bine sau măcar la fel din punct de vedere al eficienţei. Avem şi o economie, dar nu cred că asta este important, important este că am creat structuri care au o eficienţă mai mare decât am avut până în momentul de faţă. Una dintre aceste structuri este poliţia rurală”, a susţinut Igaş.

Ministrul a mai spus că în prezent se lucrează la o modificare a statutului poliţistului astfel încât persoanele care încalcă legea să nu mai poată lucra în sistem. ”Nu este corect ceea ce se întâmplă, dar avem o legislaţie pe care trebuie să o respectăm şi aici vorbim de statutul poliţistului care în momentul de faţă îi protejează chiar şi pe cei care încalcă legea. Avem un proiect în acest sens şi statutul poliţistului va fi modificat în această toamnă. Urmează să promovăm această modificare în guvern”, a precizat Igaş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel