Hotelul de Gheaţă, Bâlea: Provocare SUPREMĂ în cea mai friguroasă noapte din 2018

Sebastian Florea / 01 Martie 2018 / 11:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Patru turişti au dormit în singurul hotel de gheaţă din România în cea mai friguroasă noapte din acest an.

Patru turişti, doi români şi doi americani, au dormit în singurul hotel de gheaţă din România, aflat la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, în cea mai friguroasă noapte din acest an, când temperatura afară a coborât la minus 21 de grade Celsius, în timp ce în camerele îngheţate a fost cu 16 grade mai cald, a precizat joi, pentru Agerpres, Daniel Corbu, reprezentant al Hotel of Ice.

Bâlea Lac este locul din judeţul Sibiu unde a fost cel mai frig miercuri şi în cursul nopţii spre joi, îngheţând şi cablurile de la telecabină. Transportul pe cablu la Bâlea a fost oprit din cauza gerului, miercuri după-amiază. Meteorologii spun că noaptea de miercuri spre joi a fost cea mai friguroasă de la începutul anului şi până acum, la Bâlea Lac.

'Azi-noapte am avut patru turişti, doi americani şi doi români în Hotelul de Gheaţă, pentru că după ora 3,00 nu s-a mai putut urca cu telecabina din cauză că a fost foarte rece. În hotel azi-noapte au fost minus grade, temperatura oscilează în funcţie de câţi oameni sunt în hotel. Avem în continuare rezervări făcute pentru weekend-uri', a explicat Daniel Corbu.

O noapte de cazare în Hotelul de Gheaţă costă 100 de euro. Cine doreşte doar să viziteze Hotelul de Gheaţă o poate face contra sumei de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Paturile, noptierele sunt de gheaţă, pe pat fiind aşezate blănuri de animale, saltele şi turiştii primesc la intrare saci de dormit.

Hotelul de Gheaţă are o singură uşă la intrare, în rest, camerele nu au uşi şi nici geamuri. Nu există băi şi nici posibilitatea de a face duş în acest hotel. Turiştii străbat zeci de metri prin frig şi zăpadă, pentru a folosi toaleta sau baia din cabana învecinată. Turiştii care se cazează în camerele de gheaţă semnează pe propria răspundere că sunt apţi să reziste acestei experienţe friguroase.

[citeste si]

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este deschis publicului până la începutul lunii aprilie. Dacă la Bâlea Lac, meteorologii au măsurat în cursul nopţii trecute minus 21 de grade, la Sibiu au fost minus 19 grade. În prezent, la Bâlea Lac s-a mai încălzit, fiind minus 18 grade.

Hotelul, biserica şi igluurile de gheaţă de la Bâlea Lac sunt înconjurate de cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, care măsoară 194 de centimetri. Un drum dus-întors cu telecabina costă 60 de lei. Telecabina funcţionează doar în cursul zilei şi numai dacă condiţiile meteo sunt bune.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22